HABERLER
25-12-2017 23:59

BAKAN ÖZLÜ DÜZCE YATIRIMLARINI ANLATTI

BAKAN ÖZLÜ DÜZCE YATIRIMLARINI ANLATTI

Düzce’nin önemli yatırımlarından biri olan Teknopark Kuluçka ve Yönetim Merkezi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla açıldı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün programı basın mensupları içi düzenlenen kahvaltı programı ile başladı. Sonrasında Düzce Belediyesi Kültür Merkezine geçen Bakan Özlü’ye Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri ayşe Keşir, Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, parti teşkilatı, STK temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.

Kültür Merkezinde yapılan toplantıda Bakan Faruk Özlü, Düzce’ye yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan sunumda Düzce’ye 2016 ve 2017 yıllarında toplam 1 milyar 262 milyonluk yatırımın yapıldığı belirtildi. Bakan Özlü açıklamasında “2015 yılında 2 seçim yaşadık. Ama seçimden önce neden siyasete gireceğimizi anlatmamız gerekiyordu. Ne yapabiliriz, nasıl anlatabiliriz diye düşündüğümüzde de bunu bir sunumla anlatalım istedik. Görsel olarak güzelleştirelim istedik. Cahit Aydın’ın tesisinde bir sunum yapmıştık. O sunumu tekrar bulduk. Aslında her yılın sonunda bir muhasebe yapmak gerekiyor. Bugün burada bir muhasebe yapacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Teknopark açılışı için Düzce Üniversitesine geçen heyet burada Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz’ün yaptığı dua ile kurdeleyi kesti. Açılış sonrasında konuşma yapan Bakan Özlü Teknopark’a 280 dönümlük bir yer daha aldıklarını kaydetti ve yatırımcılara seslenerek şöyle konuştu: “Geçen senenin sonu ve bu senenin başıydı yaklaşık 280 dönüm. Orayı da Teknopark’a Maliye Bakanlığı’ndan aldık. Teknopark’a tahsis ettik ama orayı kullanmazsak geri alırlar. Belediye başkanımızla bunun ilk toplantısını yaptık. Belediye başkanımız, belediyemiz bir şirketin yüklenici olduğunu söyledi. O ihale yapıldığında belirtilen bir bedel var bugünkü fiyatlar değişmiş olabilir ama orayı aktive edeceğiz. Teknopark’ın ortakları biraz cimri ellerini biraz cebine atması gerekiyor. O 280 dönümlük yeri aktive edelim. Türkiye’de isim yapmış firmalarla görüşüyorum. Onların yatırım yapmalarını istiyorum. Bunların bir kısmını Selim Bey tanıyor ama daha öyle nitelikli teknoloji geliştiren firmalarımız Düzce’ye davet edelim. Onlara yardımcı olup önlerini açacağız, onların işini kolaylaştıracağız. Onlar da Düzce’ye yatırım yapacak.”

Son olarak Düzce Belediyesini ziyaret eden Bakan Dr. Faruk Özlü AK Parti Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve yetkililerle birlikte basına kapalı yapılan istişare toplantısı öncesinde toplantının içeriğine ilişkin bir değerlendirme yaptı. Bakan Özlü çöp konusunun yeniden değerlendirileceğini belirterek “belediyemizin projeleri ile ilgili görüşme yapacağız. Milletvekillerimiz, il başkanımız, başkanımızla beraber yapacağız. Toplantı biraz dar kapsamlı olacak. Özellikle son zamanlarda gündeme gelen çöp konusu yeniden gündeme geldi. Çöp konusunun son durumunu yeniden elden geçireceğiz. Bu konuda çalışmalarımız var. Sayın başkanımız dün Ankara’daydı birkaç konuyu konuştuk. Onları da toplantıda istişare edeceğiz. Bugünkü toplantı belediye ağırlıklı projelerin değerlendirilme toplantısı olacak. Yeni kararlar alacağız, uygulayacağız. Bütün proje ve çalışmaları proje bazlı takip edeceğiz ve Düzce kamuoyunu belli aralıklarla bilgilendireceğiz. Bakın seçim yok, herhangi bir şey yok Düzce’deyiz, Düzce’ye adeta hesap veriyoruz, yaptıklarımızı anlatıyoruz. Güçlü bir iletişim halinde olacağız. Yaparken yaptıklarımızı anlatacağız” ifadelerini kullandı.