HABERLER
25-01-2018 23:59

EMITT FUARI BAŞLADI

EMITT FUARI BAŞLADI

22’nci Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuarı İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde başladı. Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin birlikte katıldığı fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi iş birliği ile yapılan hazırlıklar kapsamında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde bu yıl 22’nci kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Düzce tanıtılıyor.

Fuara, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, kaymakamlar ile il ve ilçe belediye başkanları katıldı. Yerli ve uluslararası binlerce turizm ve seyahat acentesi ile girişimcilerin katıldığı fuarda Düzce’nin yerel özellikleri, sosyal aktiviteleri, tarım ürünleri ve turizm merkezleri ziyaretçilere anlatılacak.

Fuarın açılış töreninde konuşan Bakan Numan Kurtulmuş gelecek dönemde 50 milyon turistin Türkiye’ye gelmesinin beklendiğini belirterek “Son iki yılda turizm anlamında verimli bir dönem geçirmedik. Çok sayıda siyasi olay ve haberler üst üste geldi. 15 Temmuz’da Türkiye, bu toprakların gördüğü en büyük ihaneti yaşadı. Ama Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar gelir elde edecek. 2018 yılı bizim için çok güzel bir yıl olacak. Çok hızlı bir şekilde büyüyeceğiz. Şimdiden rezervasyon oranlarımız yüzde 60’larda. Biz sadece, ‘Güzel bir ülkeyiz, gelin’ diye kuru bir propaganda yapmıyoruz. Türkiye topraklarının sahip olduğu kültürel zenginlik dünyanın hiçbir yerinde yoktur” ifadelerini kullandı.

3 Nolu Salon, B/310 Nolu Holde bulunan Düzce standında misafirleri ağırlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da yaptığı açıklamada EMITT fuarının Düzce’nin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek “belediye başkanı olarak ilk kez fuara katılıyorum ancak daha önce Düzcemiz’in tanıtımı için bizler de burada bulunduk, üzerimize düşeni yaptık. Düzcemiz’in Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıtılması için güzel bir hazırlık yaptık. Standımızı, ikramlarımızı hediyelerimizi hazırladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi göreceğimizi düşünüyorum. Zaten Düzce el değmemiş doğası, nehirleri, şelaleleri ile kendini yeterince gösteriyor. Bu konuda turizmin giderek yaygınlaşması ve şehrimizde önemli bir sektör haline gelmesi için çalışıyoruz. Burada bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Fuarın Düzcemiz için güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” dedi.