HABERLER
12-02-2018 23:59

BAKAN FARUK ÖZLÜ DÜZCE’DE AÇILIŞLAR YAPTI

BAKAN FARUK ÖZLÜ DÜZCE’DE AÇILIŞLAR YAPTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce’de bir dizi açılış programına katıldı. Bakan Özlü’ye Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fevai Arslan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de eşlik etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü bir dizi yatırımın açılış töreni için Düzce’ye geldi. Açılışların ardından Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından başlatılan “Yarını Kodlayanlar” adlı sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısına katıldı ve ardından protokol üyeleri ile birlikte Düzcespor’un maçını izledi.

İlk olarak Düzce Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinin açılışını yapan Bakan Özlü yetkililerden merkezin niteliği ve çalışma sistemi hakkında bilgi aldı. Bakan Özlü, daha sonra sırasıyla Kalıcı Konutlar’da bulunan sosyal alanların Gençlik Merkezi olarak yeniden faaliyete geçmesi, yine Kalıcı Konutlar’da kurulan halk kütüphanesinin ve Muncurlu Fizik Tedavi Merkezi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

Açılışlarda konuşan Bakan Faruk Özlü Düzce’ye çeşitli sektörlerde lider dört firmanın Düzce’ye yatırım yapacağını müjdeleyerek “hastanemizi açtık ve gerçekten rehabilitasyon merkezi anlamında çok güzel bir hastane oldu. Tam dolu. Gelecek dönemde zaman zaman bazı arkadaşlarımızdan, ‘Düzce’ye büyük yatırımlar getirmiyorsunuz’ diyenler vardı. Bakın Düzce 4 büyük yatırım getireceğiz. Bunlardan birisi geçenlerde ön imzası yapıldı, gıda sanayi ile ilgili. Yaklaşık bin kişinin çalışacağı, Türkiye’nin en meşhur gıda fabrikalarından birisi Düzce’ye gelecek. İkincisi, büyük bir mobilya fabrikası Düzce’ye gelecek. Yurtdışına ihracat yapan çok tanınmış bir firma Düzce’ye gelecek. Üçüncüsü, biliyorsunuz, elektrikli ev aletleri firması. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor. Onlar Düzce’ye gelecek. Bir de bir büyük metalürji firması var onu da Düzce’ye getireceğiz. Yani Düzce’ye 4 büyük yatırım getireceğiz. Bakın Düzce’ye 4 büyük marka gelecek. Düzce bu markalarla daha fazla değer ve itibar kazanacak. Dolayısıyla bu 4 büyük fabrikanın geleceğini sizlere müjdelemek isterim” dedi.

Ayrıca Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından başlatılan “Yarını Kodlayanlar” adlı sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısına katılan Bakan Özlü konuşmasında dijital gelişimin artık gereklilik olduğunu ve Türkiye’nin de buna ayak uydurduğunu ifade ederken programın Düzce’yi de kapsamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Özlü, “Bizler; dijitalleşmeyi merkeze koyduk, dijital bakanlık olarak öncü bir görev üstlendik. Sevinerek görüyorum ki; dijitalleşme konusunda toplumsal farkındalık hızla yayılıyor. Yarını Kodlayanlar Projesi, çocuklarımıza dijital dünyanın kapısını açma noktasında önemli bir adım atıyor. 10 bini aşkın çocuğumuza kodlama ve robotiğin temellerini öğreten bu projenin, daha da büyümesi, benzer projelerin de hayata geçmesi ile Türkiye dijital dönüşümde önemli bir eşiği aşmış olacak” ifadelerini kullandı.

Son olarak Düzcespor’un Kozan Belediyespor ile oynadığı maçı izleyen Bakan Faruk Özlü ve protokol üyeleri maçta elde edilen 1-0’lık galibiyetten memnuniyet duyduklarını belirttiler.