HABERLER
05-03-2018 23:59

KAPALI PAZARYERİ VE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

KAPALI PAZARYERİ VE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde inşa edilen Katlı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezinin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Düzce Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Katlı Pazaryeri  ve Sosyal Yaşam Merkezinin açılışı başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü olmak üzere Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin Düzce İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Dursun Çakır, dernek ve STK temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Mehter takımının verdiği konserle başlayan açılış töreninde konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay kapalı pazaryeri hakkında bilgiler vererek “sayın bakanım sayın valim protokolümüzün değerli üyeleri, sevgili Düzceliler, otobüs ve katlı pazaryeri açılış törenimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Öncelikle Kahraman ordumuzun Afrin’deki mücadelesinde Allah yar ve yardımcısı olsun. Ülkemizin bütünlüğü için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Düzce Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hizmeti için çalışmaya devam ediyoruz. Mülkiyeti Düzce Belediyesinde olan ve toplam 8 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Pazaryerimiz bugün Düzcelilerin hizmetine sunulacak inşallah. Bu binamızın zemin katında meyve, sebze, köylü pazarı, tekstil ve balık pazarından oluşmaktadır. İkinci katında ise sosyal yaşam alanları, spor alanları, konferans ve sinema salonları yer almaktadır. Ayrıca binamızın açık otoparkı da bulunmaktadır. Pazaryerimiz şehir merkezi ve kalıcı konutlar bağlantı yolu arasında yer almakta ve ulaşımı kolay bir yerde bulunmaktadır. Pazaryerimizin kapalı olması yaz kış her mevsimde kullanılmasını sağlayacaktır. Ayrıca içerisinde bay bayan tuvalet ve mescitler ile asansörler bulunmaktadır. Sayın Bakanım, Değerli Düzceliler Buradaki tezgahların hak sahiplerine verilmesi hususunda kura çekimi yaptık. Noter huzurunda şeffaf bir şekilde yaptığımız bu kura çekimi sonucunda esnafımıza yalnızca tezgah maliyeti olan 2 bin TL karşılığında yerleri tahsis edilmiştir. Burayı çalıştıran esnafımıza ve tüm Düzcelilere hayırlı uğurlu olsun diyorum. Son olarak tüm vatandaşlarımıza bu alanların, park, bahçe, otobüsler ve her hizmetin öz ve öz kendi malınız olduğunu unutmayarak iyi kullanmanızı sahip çıkmanızı istiyorum. Saygılarımla Allah’a emanet olun” dedi.

Açılış töreninde konuşan Bakan Özlü “değerli Düzceli kardeşlerim sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün biraz hava yağışlı sizleri daha fazla bekletmemek için ben değerli arkadaşlarım, milletvekilim, il başkanım ve başkanım adına sadece ben söz alacağım. Değerli arkadaşlar bakın çalışıyoruz, bundan sonraki kararımız Düzce’de her ay birkaç açılış yapacağız. Şimdi bu ay pazaryeri var, otobüslerin hizmete girmesi var. Gelecek ay inşallah Düzce Üniversite hastanemizi açacağız. Her ay burada bir yerin açılışını yapacağız. Düzce için Türkiye için çalışıyoruz. Ben iki gündür Hatay’daydım. Biliyorsunuz orası Afrin’e yakın bir bölge. Orada hem şehit cenazelerine katıldım. Hem de Hatay’ın sorunlarını yerinde inceleyip gözlemledim. Sayın Başbakanımızın talimatı doprultusunda oradaki kardeşlerimizi dinledik. Değerli arkadaşlar hep birlikte güzel işler yapıyoruz. Tam bir uyum ve mutabakat içinde birlikten kuvvet doğar diyoruz. Düzce’nin bugünü dünden daha iyi ama yarınlar bugünden daha güzel olacak. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Emeği geçen herkese eski belediye başkanımıza yeni belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in duası ile pazaryerinin kurdelesi kesildi. Ardından pazaryerini gezen protokol üyeleri Pazar esnafı ile istişare etti.