HABERLER
12-03-2018 23:59

KONURALP İÇİN TOPLANTIDA BULUŞTULAR

KONURALP İÇİN TOPLANTIDA BULUŞTULAR

Karadeniz Bölgesi’nin en eski antik kentine sahip olan Konuralp’in turizm kenti olması ve kalkınması adına hazırlanan 3 proje bugün hem protokole hem de kamuoyuna tanıtıldı. “Konuralp Turizm ve Kültür Merkezi” , “Antik Sanat Çarşısı ve Doğal Pazar” ve “Panoramik Seyir Terası” projeleri ile bir kültür ve turizm merkezi haline dönüşmesi hedeflenen Konuralp’teki çalışmalara ilişkin konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, çalışmalarda işbirliği ile hareket ederek hızlı bir kalkınma sağlanacağını belirtti.

Konuralp’in kalkınması ve tanıtımı için Düzce protokolü harekete geçti. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Konuralp Gölcükbaşı Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardından Düzce Belediyesi’nin Konuralp’te bulunan ek hizmet binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Dağlı ve Ay’ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanı Bahadır Karadağ, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile Konuralp Turizm Marka Derneği Başkanı İmran Aktepe katıldı.

Üç ayrı konuda sunum yapılan toplantıda ilk görüşme konusu Konuralp’e yapılabilecek Kültür ve Turizm Merkezi oldu. Konuralp’te özellikle gençlerin kültürel ve sosyal ihtiyaçları, meslek edinebilmeleri ve geçim kaynakları için bir an evvel yeni bir merkezin hayata geçirilmesinin sağlanması vurgulanarak, bu proje ile sportif ve sosyal faaliyetler, tiyatro, sinema, kadın ve erkeklerin el becerilerini geliştirebilecekleri sanat atölyeleri  ile maddi kazanç elde edilebilmesi amaçlı bölgeye kazandırılacak Kültür ve Turizm Merkezi’nin önem teşkil ettiği konusuna dikkat çekildi. Merkez için ise, Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Konuralp Polis Karakolu’nun bulunduğu jandarma karakolu olarak kullanılan alan, mülkiyeti maliye hazinesine ait eski sağlık ocağı yeri ve mülkiyeti üniversiteye ait 3 bin metrekarelik alanın kullanılabileceği önerildi.

Bir diğer konu ise Konuralp’e kazandırılması ihtiyacı duyulan “Antik Sanat Çarşısı ve Doğal Pazar” oldu. Özellikle ev hanımlarının el emeklerini sergileyebilecekleri ve onları maddi kazanca dönüştürebilecekleri bir doğal Pazar ihtiyacına dikkat çekildi. Bu antik çarşı ve doğal Pazar için ise, Konuralp Terzialiler Mahallesi’nde Düzce Belediyesi’ne ait 2.derece sit alanı olarak tescillenen 2 bin 956 metrekarelik arsa ile bu projenin hayata geçirilebileceği vurgulandı.  Son olarak ise havasının temizliği ile bilinen Konuralp’i panoramik görüntüsü ile de ön plana çıkartabilecek “Seyir Terası”… 360 derece dönebilen seyir terası için mülkiyeti Düzce Belediyesi’ne ait 173 metrekarelik bir alan öngörüldü.

Toplantıda konuşan Vali Dağlı: “Bugün günümüzü Konuralp’e ayırdık. Cuma’nın ardından Konuralp’te yaptığımız çalışmaları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Belediye başkanımız, rektör yardımcımız ve tüm kültür müdürlüğü ekibiyle birlikte bir çalışma gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemdeki çalışmaları nasıl hızlandırabiliriz. Çünkü 1 Haziran’dan itibaren kazı çalışmalarımız başlayacak. Şimdiye kadar olduğu gibi olmasın, en hızlı şekilde nasıl hızlandırıp belirli bir aşamaya getiririz Kültür Bakanlığımız ile de görüşüyoruz. Ayrıca meydan düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız var. Belediyenin hamamı ile ilgili restorasyon çalışmaları var. Ayrıca bizim valilik olarak burada düşüncemiz, gençlere dönük bir gençlik merkezi ve buradaki Konuralp Gazi’nin anısına uygun olarak yaşantılarına devam edebilecekleri bir gençlik merkezini nasıl hayata geçirebiliriz ona da bakacağız. Konuralp’te hızlı bir şekilde güzel işler gerçekleşecek.”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise Konuralp’te yapılacak çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “Sayın Valimizle ortak hareket ediyoruz. Yapacağımız işleri birlikte koordine ediyoruz. Çünkü valiliğimiz ve belediyemizin işleri ayrı ayrı olduğu zaman iş ortada kalır. Dolayısıyla birlikte hareket ederek işleri eş zamanlı takip ediyoruz. Yaz da erken geldi bir an önce işlere başlayacağız. Burada restorasyon çalışmaları yapacağız. Dolayısıyla buranın şeklini bir değiştireceğiz. Konuralp’te iyileşme hareketleri hızlı bir şekilde başlayacağız.”