HABERLER
12-03-2018 23:59

97’NCİ YILI ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

97’NCİ YILI ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Bizim de İstiklal Marşımız Olmalı” oratoryoyu canlandırdı. Oratoryoda Kurtuluş Savaşı’ndan, Milli Şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızı nasıl kabul ettirdiğine kadar pek çok konu canlandırıldı. Oratoryonun sonunda ise öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşımız tüm protokol üyelerince ayakta dinlenildi.

Tören sonunda günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şu ifadelerde bulundu: “Öğrencilerimiz çok güzel hazırlanmışlar. Hepsine teşekkür ediyorum. İstiklal Marşımız bizi birbirimize bağlayan, kenetleyen duygularımızı besleyen bir şiirimizdir. Biz ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bizi hiç kimse yıkamayacaktır. Bu yüzden İstiklal Marşımızı iyi okumamız ve anlamamız gerekmektedir. Bundan 100 sene önce ülkemizin üzerinde hangi oyunlar oynanıyorsa yine aynı oyunlar oynanmaktadır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında başlatılan bu mücadelede millet olarak, devlet olarak yanındayız. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir harekat yapmaktadır ordumuz. Hiçbir sivile, hiçbir canlıya zarar vermeden sadece teröristlerle mücadele edilmektedir. Burada şehit olan, şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimize Allah’ta rahmet, ordumuza güç ve kuvvet temenni ediyorum.”

Hatay’da devriye atarken geçirdiği trafik kazasında şehitlik mertebesine ulaşan Düzceli Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Ertuğrul Tuğra Kavun’un ailesine tekrar başsağlığı dileyen Ay şöyle konuştu: “Şehidimizin haberini alır almaz hemen evine gittik. Valimiz ve bütün devlet erkanı olarak şehidimizin komutanları ile irtibata geçtik ve başından sonuna kadar şehidimizin merasimi için elimizden geleni yaptık. Şehidimizin Düzce’ye gelişinden defnedilmesi süresine kadar belediyemiz tüm önlemleri almış ve üzerine düşeni yapmıştır. Ailesine tekrar başsağlığı ve şehidimize Allah’ta rahmet diliyorum. Bu operasyonlar sonuna kadar devam edecek.”