HABERLER
29-03-2018 23:59

2019-2023 HEDEFLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

2019-2023 HEDEFLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan “11. Kalkınma Planı” hazırlıkları kapsamında İstanbul’da düzenlenen istişare toplantısına Düzce Valisi Zükif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da katıldı.

Kalkınma Bakanlığı, 2014-2018 yılları arasında uygulanan “10. Kalkınma Planı” sonu ile 2019-2023 yılları arasında uygulanması planlanan “11. Kalkınma Planı”nın değerlendirmesi için bir toplantı düzenledi. 11. Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı organizasyonuyla düzenlenen 'Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı' Taksim'de bir otelde gerçekleşti. Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol başkanlığında İstanbul’da düzenlenen toplantıya Marmara Bölgesinden 14 ilin temsilcileri katılırken toplantıda, yerel düzeyde yürütülen çalışmaların sonuçları ve daha önce yapılan toplantılarda elde edilen veriler değerlendirildi. Başta İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olmak üzere Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da toplantıya katılanlar arasındaydı. Toplantıda gelecek kalkınma planı çerçevesinde uygulanacak yöntemler ve projelere ilişkin sunumlar yapılırken Vali Dr. Zülkif Dağlı ile Başkan Dursun Ay, Düzce’de yapılacak çalışmalara ilişkin çeşitli görüşmelerde bulundu.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin gelecek döneminde uygulanması planlanan projeler hakkında görüşmeler yaptığını kaydederek “Kalkınma Bakanlığımızca hazırlanan eylem planları çerçevesinde 81 ilde olduğu gibi Düzce’de de yatırım ve projeler büyük bir ivme kazanmıştır. Biz de gelecek dönem içinde neler yapabiliriz bunu görmek için burada bulunduk. Toplantının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.