HABERLER
04-04-2018 23:59

“OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK”

“OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığı’nda bulunan okur-yazarlık kursunda öğrenim gören kadınları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Düzce’de çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da bu kapsamda Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığı’nda açılan okuma-yazma kursunu ziyaret etti. Kursta öğrenim gören 8 kadınla tek tek ilgilenen Başkan Ay, onlarla sohbet ederek, okuma-yazma öğrenmelerinin ardından Düzce Belediyesi’ndeki makamında kendilerini ağırlamak istediğini söyledi.

Ziyaretinin ardından bir açıklamada bulunan Başkan Ay, şunları kaydetti: “Görüyorsunuz burada 69 yaşındaki teyzelerimiz okuma-yazmayı sökmeye başlamışlar. Biz de onları gördük ve çok hoşumuza gitti. Onlara okumayı öğrenin sonra belediyeye gelin çay içelim dedim çok memnun kaldılar. Biz bu şekilde bütün mahallelerimizi dolaşıyoruz. Okuma-yazma konusunda valiliğimizle beraber bir seferberlik ilan ettik. Türkiye’de okuma-yazma bilmeyen kalmasın. Yaş kaç olursa olsun özellikle teyzelerimizin okuma-yazmaya verdiği önem bizleri çok mutlu ediyor. İnsanımız artık sınıf atlıyor. Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmayacak.”

Kursta öğrenim gören kadınlardan Elmas Dereli, “Okuma-yazma öğreniyoruz bu çok güzel bir duygu. Bunu Müge’miz açtı. Bir kadın onun yanına gitti onun sayesinde cumhurbaşkanımız ayaklandı okuryazarlık kurları açıldı. 8 gündür kurslara geliyoruz” şeklinde konuştu. Bir başka kursiyer Seniha Kılıç ise, “Okuma-yazma öğreniyoruz 8 gündür bu kurstayız. Güzel bir yol kat ettik. Bizim de okumamız gerekiyor artık. Çocukları okuttuk üniversite mezunu ettik. Sıra biz de. Üniversiteye kadar devam edeceğiz. Onlar bizi okutacak şimdi” İfadelerinde bulundu.