HABERLER
09-04-2018 23:59

BAŞKAN AY TRT AVAZ’A PROJEYİ ANLATTI

BAŞKAN AY TRT AVAZ’A PROJEYİ ANLATTI

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Makedonya ziyareti kapsamında engelli çocuklar için düzenlenen “Evlad-ı Fatihana Uzanan Gönül Köprüsü” projesini TRT AVAZ ekranlarında anlattı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi ve Düzce Beyazay Derneği Şubesi ile Düzce Belediyesi girişimi sayesinde hayata geçirilen “Evlad-ı Fatihana Uzanan Gönül Köprüsü” projesi ulusal kanallarda da ses getirdi. Çoğunluğunu Müslüman çocukların oluşturduğu ve kısıtlı imkanlarla eğitim görmeye çalışan çocuklara yardım eli Düzce’den ulaştı. Makedonya’da Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın engelli çocuklarla birebir ilgilenerek onlar için alınan eğitim malzemelerini teslim etmesi TRT AVAZ ekranlarında yayınlandı. Programda açıklamalarda bulunan Başkan Ay “buradaki okula çocuklarımızın kişisel gelişimlerine destek olmak için Türkiye’den onlara özel oyuncaklar getirdik. Bu oyuncaklarla gelişimleri daha da kolay ve verimli olacak. Böyle destek çalışmalarımız devam edecek. Buradaki çocuklarımıza destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi özel çocuklar için özel olarak seçilen hediyeler sayesinde onların daha verimli bir eğitim görme şansı yakaladıklarını belirtti. Öte yandan Üsküp İmago Plus Engelliler Derneği Başkanı Zümrüt Bela Veseli de yaptığı açıklamada imkanların önemine değinerek “burada 80 fiziksel ve zihinsel engelli çocuğumuz eğitim görüyor. Bu çocuklar burada haftada üç gün özel eğitim alıyorlar. Bu etkinlikler onların kendilerini geliştirmesi için büyük öneme sahip. Böyle desteklerden memnun oluyoruz, Düzceli heyete de çok teşekkür ediyoruz” dedi.