HABERLER
16-04-2018 23:59

BLOGGERLAR DÜZCEYİ YAZACAK

BLOGGERLAR DÜZCEYİ YAZACAK

Düzce Belediyesi tarafından 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Ot Festivali kapsamında Düzce’ye gelen gezi yazarları ve bloggerlar Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile eşi Nursel Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini inceledi.

Düzce’de baharın gelmesi ile birlikte tanıtım çalışmaları ve projeleri de hız kazandı. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından her yıl organize edilen “Geleneksel Düzce Otları Tyche Bereket Festivali” için ayrıntılar belli olurken festivalin bu yıl 4-5-6 Mayıs tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştı. Çalışmalar kapsamında festivalin daha fazla ziyaretçi kazanması adına Türkiye’nin çeşitli yerlerinden doğa fotoğrafçıları, gezginler, gezi yazarları ve bloggerlardan oluşan bir grup Düzce’ye geldi. Düzce Belediyesi girişimi ile düzenlenen etkinlik kapsamında üç gün boyunca Düzce’nin tarihi ve doğal güzellikleri, yemekleri ve kültürünü incelemek için geziler yapıldı. Şelaleler, göller ve doğal yaşam alanlarını gezen gezgin ve yazarlar Düzce’ye hayran kaldıklarını belirtirken “burası büyükşehirlerin yanı başında adeta cennetten bir köşe gibi” dediler.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Ay tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerine dikkat çekerek “Biz belediye olarak Düzce’nin tanıtımında destekleri esirgemiyoruz. Şuan da kadın meclisimiz Ot Festivali yapıyor. Biz ayrıca akil insanlar meclisi kurmak istiyoruz meclisimizde. Düzce’nin tanınmış üst düzey bürokratlarını, valiler, milletvekilleri bunlardan oluşan bir meclis daha kurmak istiyoruz. Onların bilgilerinden istifa edeceğiz. Gördüğünüz gibi kadın meclisimiz neler çıkartıyor ortaya. Biz belediye olarak bu konuda öncülük yapmak istiyoruz. Düzce’nin tanıtımını yapmak istiyoruz. Ankara ile İstanbul’un ortasında ilimiz. Düzce’miz ülkemizin cennetten bir köşesi” ifadelerini kullandı.