HABERLER
16-04-2018 23:59

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen program ile başladı.

Düzce’nin zengin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, turizmin gelişmesi için yatırımcıya ihtiyaç olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları kaydetti: “Hem ferdi hem sosyal olarak ekonomik ve sosyal gelişmemizde elbette ki turizm faaliyetleri büyük önem taşımakta. Turizm yatırımlarını esirgemeden, daha geniş alanlarda harcama yapmamız bir zarurettir. Bacasız sanayi olarak adlandırdığımız turizm faaliyetleri özellikle Düzce’miz açısından mavi ile yeşilin birleşmesine rağmen turizmden yeterli payı alabilmiş değiliz. Daha da önemlisi özel sektörün yatırımcılarımızın ellerini bu taşın altına koymalarını bekliyoruz. Yatırım yapmak zorundayız.”

Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada Düzce’nin önemine değinen Başkan Dursun Ay da “Düzce’miz 4 mevsimi yaşayan ender illerimizden birisi. Her ilde 4 mevsim yaşanmıyor. İlimizin denizi var, dağları, yaylaları, şelaleleri var. İlimizde her türlü etkinliği yapabiliyoruz. Sanayimiz de gelişiyor. 5 tane organize sanayi bölgemiz var. Turizmle uğraşmak isteyen turizmle, fabrikada çalışmak isteyen fabrikada çalışabilir, tarım, hayvancılık yapılabilir. Bundan 25-30 yıl önce büyüklerimiz çok iyi bilir. Biz hafta sonu olduğunda köyde bahçemizde çalışma planı yapardık. Gezmeyi tozmayı bilmezdik. Çünkü hayat standartlarımız buna elverişliydi. Hem sosyal olarak hem ekonomik olarak bir çıta atladı insanımız. Şimdi vaktimizi nerede geçirelim diye düşünüyor. Ülkemizin geldiği noktayı da bilelim, önemseyelim” ifadelerini kullandı.