HABERLER
19-04-2018 23:59

BAŞKAN YARDIMCILARI YAKA’DA TECRÜBELERİNİ ANLATTI

BAŞKAN YARDIMCILARI YAKA’DA TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından her yıl düzenlenen YAKA’18’in bu yılki konukları Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Sağlam ve Elif Sezer Cebar oldu.

Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu (DÜKAT) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen YAKA’18 etkinliği mesleğinde başarılı önemli isimleri konuk etti. Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda iki gün boyunca öğrencilerle, başarılı meslek sahibi kanaat önderlerinin buluşturulduğu etkinliğe bu yıl Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Sağlam ve Elif Sezer Cebar da katıldı. “Hayal Et-Sınırları Zorla-Başarıyı YAKA’la” sloganı ile öğrencilere kariyer planlaması konusunda bilgilerin aktarıldığı panele katılan ve asıl mesleği İnşaat Mühendisliği olan Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam öğrencilerle tecrübelerini paylaşırken “sevdiğiniz işi yapmanız başarıyı elde etmenizde en büyük etkendir. Bu yüzden ne istediğinizi bilmeniz ve buna göre bir eğitim ile kariyer planı yapmanız gerekiyor. İşinize duyduğunuz saygı, hem başarılı olmanızı hem de yüksek standartları olan bir hayat yaşamanızı sağlar” dedi.

Asıl mesleği avukatlık olan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar da öğrencilere meslek seçiminin ailenin isteği yönünde değil tamamen bireysel bir tercih olarak görülmesi gerektiğini belirterek “lise ve sonrasındaki üniversite hayatınızı şekillendiren iki önemli basamaktır. Bu dönemlerde eğilimleriniz ve ilgi alanlarınızı iyi tespit ederek buna göre meslek seçimi yapmanız kariyer planında en önemli faktördür. Aileler çocuklarının doktor, mühendis, mimar vs. bu gibi meslekleri kazanmalarını ister, ancak birey kendi ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını iyi gözlemleyerek geleceğini şekillendirmelidir. Yeter ki işinizi sevin, onu en iyi icra eden siz olacaksınız” ifadelerini kullandı.