HABERLER
25-04-2018 23:59

BAŞKAN AY’DAN MİNİK KULAÇLARA DESTEK

BAŞKAN AY’DAN MİNİK KULAÇLARA DESTEK

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Minik Kulaçlar Projesi” kapsamında merkez ilköğretim okulları öğrencilerine yüzme dersi verilecek. Projeye destek için Düzce Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü başlattığı çalışma ile merkeze bağlı ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin yüzme öğrenmesi ve sportif aktivitelerinin desteklenmesi amacıyla “Minik Kulaçlar Projesi”ni oluşturdu. Projeye ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da destek vermesi amacıyla Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi. Düzce Valiliğinde düzenlenen törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

İlkokul öğrencilerinin yüzme sporunu öğrenmesi ve sportif faaliyetlere olan ilginin teşvik edilerek artırılması amacıyla hazırlanan proje hakkında yapılan açıklamada “Düzce Valiliğimiz ve Düzce Belediyemizin desteği ile okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi, Düzce’deki yüzme havuzuna getirerek hem yüzme sporunu öğrenmelerini hem de sportif faaliyetlere daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi oluşturduk. 11 grup oluşturduk, şu anda da 3 okulumuz projemize katılacak. Yaklaşık 220 öğrencimiz bir aylık süre içinde yani okullar kapanana kadar yüzme eğitimlerini tamamlamış olacak” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaların ardından projeye destek vermek üzere Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay hazırlanan protokolü imzaladı. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay yaptığı açıklamada “gençlerimizin sportif faaliyetlere daha fazla ilgi göstermesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sayın Valimiz ile birlikte böyle projeleri desteklemeye ayrı bir özen gösteriyoruz. Kendilerine bizleri de bu projeye dahil ettikleri için teşekkür ediyor, projemizin çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.