HABERLER
25-04-2018 23:59

EMLAK PİYASASI DEĞERLENDİRİLDİ

EMLAK PİYASASI DEĞERLENDİRİLDİ

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce Emlakçılar Derneği temsilcileri ve emlak sektöründe çalışanlarla bir araya geldi.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce Valiliğinde düzenlenen “Emlak Piyasası İstişare Toplantısına” katıldı. Emlak sektörünün sorunları ve temsilcilerinin taleplerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Dursun Ay günlük ev kiralama sorununun titizlikle incelenmesi ve gereğinin yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Buradaki en büyük problem günlük kiraya verilen evlerdir. Çünkü burada kimin kaldığı belli olmuyor. Sizlerin aslında bu görevi yapmanız çok güzel bir şey, buralara kim geldi kim gitti denetleme şansınız oluyor. Şehrimize biliyorsunuz yoğun bir şekilde göç var; Suriye’den İran’dan Irak’tan bilhassa Afganistan’dan yoğun bir akın var. Bu kişiler memleketlerinde yaşadıkları sorunlardan dolayı buralara geldiler. İnşallah memleketlerindeki sorunlar en kısa sürede çözülür ve onlar da vatanlarına geri dönerler. Sizlere tavsiyem onlara olumlu yaklaşmanızdır. Çünkü ben inanıyorum ki onlar memleketlerine gittiklerinde bizleri anlatacaklardır. Onlara burada bir yuva bulma konusunda sizler öncülük ediyorsunuz. Bu konuda valiliğimiz de ciddi çalışmalar yapıyor. Ciddi yoğunlaşmalar olması halinde elimizde bazı yerler var; oraları derhal faaliyete geçirmek üzere ön çalışmamızı yaptık” dedi.

Daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar ile daha çok Düzce Belediyesi arasında anlaşmazlık yaşanmasına sebep olan ruhsat ve iskan konularında da uyarılarda bulunan Başkan Ay emlak sektörü temsilcilerine kanuna uygun şekilde kiralama, alım ve satım yapılması yönünde tavsiyelerde bulundu. Başkan Ay: “Belediye Başkanı olarak sizlere tavsiyem şudur; genelde bazı insanlara kiralama değil, arsa ve daire satışlarında da her şey kanuna uygun olsun. Bir müteahhit size şu dairemi sat diyorsa ve dairenin iskanı yoksa ‘bunu satamayız kardeşim’ diyebilmelisiniz. Yani inşaatın ruhsatı iskanı her şeyi olsun, öyle satış yapalım. Çünkü vatandaşımız resmi prosedürleri bilemiyor, sizlere güveniyor. Dolayısıyla onlara öncülük yapın, vatanda yanılmasın. Bu konuda biz de sizlere güveniyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.