HABERLER
07-05-2018 23:59

BAŞKAN AY ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI

BAŞKAN AY ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla düzenlenen anaokulu açılışına Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve protokol üyeleri de katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce’de faaliyet gösteren Doğa Okulları’nın düzenlediği 10. Geleneksel Bilim, Teknoloji ve Sanat Etkinlikleri Sergisi ve anaokulu açılış törenine katıldı. Törene Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demrican Çakar, protokol üyeleri ve eğitimciler de katıldı. Törende konuşan Bakan Özlü eğitim sisteminde yapılan değişikliklerden söz ederek “Çocuklarımıza yaptığımız her yatırım, sadece onların kişisel geleceklerine değil, toplumumuzun bütününe ve ülkemize yaptığımız yatırımlardır. Boşuna demiyoruz… En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu anlamda beni en çok memnun eden husus; çocuklarımıza bilim ve teknoloji vasıtasıyla yatırım yapılmasıdır. Çünkü; artık yaşadığımız çağda, dünyaya gelen her çocuk, aslında dijital dünyaya, teknoloji dünyasına gözlerini açmaktadır. Dijital bir nesil yetişmektedir. Bugün ülkemizde 0-14 yaş arasında, yaklaşık 20 milyon çocuğumuz var. Düzce’de ise; bu yaş grubunda 70 bine yakın evladımız bulunuyor. İşte bu çocuklar; geleceğin dijital dünyasının asıl aktörleri olacaktır. Dijital dünyadan kaçmamız, dijital dünyanın gerçeklerine gözlerimizi kapamamız mümkün değildir. Dolayısıyla, çocuklarımızı bu dünyaya hazırlamak, onları bu dünyanın gereklerine göre donatmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Bakan Özlü ve davetliler, okul binasını gezerek kurucu Önder Tonyalı ve idarecilerden bilgiler aldı.