HABERLER
07-05-2018 23:59

“BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEYE DESTEK OLACAĞIZ”

“BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEYE DESTEK OLACAĞIZ”

Düzce genelinde görev yapan imam ve müftüler Düzce Üniversitesinde düzenlenen “Gençlik Çalışmaları” konulu konferansta bir araya geldi. Programa Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da katıldı.

Düzce Üniversitesi Konferans Salonu’nda gençlik çalışmaları konusunda il, ilçe ve beldelerde görevli imam ve müftülerin katıldığı bir program düzenlendi. Programda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay , Düzce İl Müftü Vekili Hüseyin Akkaya ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı gençlerin eğitimine dikkat çekerek “Buradan geçirecek vaktimiz olmadığını, sistemli, prensipli, ilkeli bir çalışmayla çok daha amaca yönelik yol alabileceğimizi belirtmiştik. Bu bağlamda gençlik çalışmaları gerçekten çok önemli. İlimiz gençlik çalışmalarında çok şükür belli bir seviyeye ulaştı. Ancak önümüzde bir okyanus var. Yaptığımız çalışmalar önemli ancak hep birlikte çok daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Bu çalışmalarda sizlere, bizlere, hepimize çok önemli görevler düşüyor. Toplumun bazı şeyler yapmasıyla üzerimizden bu yük kalkmıyor. Hep birlikte sistemli bir şekilde çalışmamız lazım. Başkan biraz önce söyledi. Ramazanda çocuklarımızla ilgili akla gelen bir şey. Geçen yıl bazı çocuklarımızın camiye sokulmadığını gündeme geldi. Bu çok yanlış bir şeydir. Biz nelerle uğraşıyoruz. Kaldı ki bizim imamlarımız Allah’a şükür son derece disiplinli, prensipli, ilkeli, olaylara vakıf, memleket meselelerinde duyarlı arkadaşlarımız. İşin başı, sonu her zaman eğitim ve eğitimden başlamak zorundayız. Geçen Kıbrıs’a gitmiş olduk. Kıbrıs’ta konuşurken bakıyorum herkes şikayet ediyor. Gençlikten şikayet ediyor. Bel ki bizim durumumuzdan biraz daha kötü durumdalar. Biz Düzce’de Roman mahallesinde okula gittiğimiz zaman  4 – 6 yaşındaki 3 yaşındaki çocuklar bizi dualarla karşılıyorlar ve hepsi ayrı ayrı hangi süreyi okumak istiyorsa onu bağırıyor. Biz eğitim verdikten sonra dinlisi dinsizi, ırkı, bilmişi bilmemişi fark etmiyor. Yeter ki biz çocuktan itibaren onlara dokunabilelim. Sadece bununla kalmayacağız, gençlerimize de dokunacağız. Okullardaki durumumuz ortada güzel çalışmalarımız var ama yeterli değil. Bağımlılıkla ilgili daha çok çalışmamız gerekiyor. Gençlerimize çok daha fazla dokunmamız gerekiyor. Onların önce ruhuna hitap etmek zorundayız. Onların ruhunu bilmezsek, halinden anlamazsak, evlerinde ne içiyor, ne yiyor diye sosyal yapılarını bilmezsek hiçbir zaman onlara tam dokunmuş olmayız. Biz imamlar olarak biraz daha olaylara vakıf olmaya çalışacağız. Sonuçlarını görecek ve hep birlikte yaşayacak projelere ihtiyacımız var. Bunları hep birlikte yapacağız. Ben bu noktada Düzce’deki hocalarıma gerçekten güveniyorum, hepsine kanaat getiriyorum. İmam arkadaşlarımız ilçe koordinatörlüğünü biraz daha yakından tanıyacak. İlçe koordinatörlüklerine gidip gelecekler. İlerde bir toplantı daha yapacağız. Burada imamlarımızla dernek başkanlarını bir arada oturtacağız. Beraber oturmak suretiyle kaynaşmalarımızı arttıracağız. Bazı yerlerde sorunlar olduğunu biliyorum. Bu sorunları ortadan kaldıracak olan yine biziz, kendimiziz.  Daha öncede söylemiştim. Cami imamımızın hızına yetişemeyen, çalışmayan dernek başkanlarıyla bundan sonra çalışmayacağız. Bunu açık olarak ifade ediyorum. Her zaman maddi manevi ne gerekiyorsa sizin yanınızda olacaklar” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da gençlerin bilinçli şekilde yetiştirilmesi için geliştirilen yöntemlere dikkat çekerek “Şu anda bakıyorum müftülüğümüz, sivil toplum kuruluşları falan öğrencilerimize Kur’an-i Kerim öğretmek için onlara bir hafta piknik yaptırıyorlar bir hafta sokakta top oynattırıyorlar bir hafta yüzme havuzuna götürüyorlar. Dolayısıyla öğrencileri çekmek için çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Biz gençliğimizde, çocukluğumuzda bunları yaşayamadık. Bir şey olduğunda bizi gülme tutardı ve hocamız ne gülüyorsunuz diye bize sıra dayağından geçirirlerdi. Yaşlılar bunları bilir. Özellikle iki tane hafızlık yapan öğrenci vardı ve hocamız onları özel olarak döverdi. Bunu nereden nereye geldiğimizi göstermek için anlattım. Dolayısıyla bugün derneklerimiz bu konuda çok iyiler. Bizde Düzce Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hatta şu an da bizim biliyorsunuz Melen projemiz var. Melensu Park projemiz var. Orada 4 tane futbol, basketbol, voleybol sahalarımız var. Sizler yeter ki mahallenizde gençleri toplayın bu sahaları size açalım. Orada her türlü aktiviteyi ücretsiz yapabilirsiniz. Siz yeter ki gençleri camiye çekin. Biliyorsunuz önümüz Ramazan. Ramazanda gelen bütün cemaate söyleyin. İllaki ya çocuğunu ya torununu alıp gelsin. Tek başına gelmesin camiye” şeklinde konuştu.

Konferans, Düzce İl Gençlik Koordinatörü Hasan Çiçek’in slayt gösterimi ve Antalya İl Gençlik Koordinatörü Mehmet Fatih Tunç’un gençlere verilen eğitimin önemiyle ilgili açıklamalarıyla sona erdi.