HABERLER
04-06-2018 23:59

BAŞBAKAN YILDIRIM DÜZCELİLERE HİTAP ETTİ

BAŞBAKAN YILDIRIM DÜZCELİLERE HİTAP ETTİ

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım 24 Haziran seçim süreci kapsamında düzenlenen mitingler kapsamında Düzce’ye geldi. Anıtpark meydanında Düzcelilere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran’da Düzce’den 3’te 3 beklediklerini belirtti.

Düzce’de düzenlenen mitinge başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Milletvekili Adayları Fahri Çakır, Dr. Numan Çabuk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yüksel, ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat mensupları ile binlerce vatandaş katıldı.

"AK Parti Türkiye partisidir." diyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Artık seçime sayılı günler kaldı. Bu seçim öncekilerden farklı bir seçim. Aynı gün hem vekillerinizi hem de yeni yönetimi cumhurbaşkanını seçeceksiniz. 81 ilimizin tamamı için en önemlisi geleceğimiz için, evlatlarımız için çok önemli bir dönemeçteyiz. Bu seçim Türkiye'nin gelecek hedeflerini savunanlarla eskiye dönüş isteyenler arasında bir seçim olacak."

Ardından sözü Düzce'ye getiren Yıldırım, "Biz Düzce/Sakarya depremini yaşadık. O dönemde iktidarda olanlar depremin altında kaldı. Daha sonra Van depreminde Türkiye ayaktaydı. Cumhurbaşkanımız, bakanları ile birlikte Van'daydı. Vatandaşlarımızın yarasını sarmaya başladık. Düzce depreminde hükümet 2 gün sonra gelebildi. Van'ı biz bir yolda inşa ettik. 28 bin konutu yeniden yaptık. Buradaki depremin yıkıklarını da biz tamamladık." dedi.

"Türkiyeyi şaha kaldırmaya var mıyız?" diye soran Yıldırım, coşkulu bir "Evet" karşılığı alarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Şimdi diğer adaylar var. Recep Tayyip Erdoğan ve diğerleri... Dertleri ne? Ağız birliği yapmışlar Recep Tayyip Erdoğan'ı indireceklermiş. Sizin gücünüz milletin adamını indirmeye yeter mi? Bu millet ülkeyi işgal etmeye kalkan FETÖ'cülere teslim etmedi, size teslim eder mi? Recep Tayyip Erdoğan 16 yıldır milletinden emaneti aldı sadece rabbinin önünde eğildi. "Yerli otomobili indireceğiz" diyorlar. Bu proje Faruk Özlü bakanımıza emanettir, kimse indiremez. Otomobil sektöründe 60 bin aile 12 senedir aş yiyor. Türkiye otomotiv sanayinde Türkiye 1.’si oldu. İnce’yi eler bu millet Erdoğan'ı seçer."

"Allah aşkına söyleyin her şeye karşı olan bir şey yapabilir mi?" diyen soran Yıldırım, şunları kaydetti: "'24 Haziran'da ampül sönecek' deniyor. Kimin ampülü sönecek 24 Haziran'da göreceğiz. Milletimiz bütün bunları görüyor. 24 Haziran'da yeni bir sisteme başlıyoruz. Meclis yasa çıkaracak hükümet devleti yönetecek. 'Erdoğan'ı seçelim de gerisi mühim değil.' deniyor. Güçlü Cumhurbaşkanı için güçlü meclise, güçlü meclis için de AK Parti'ye ihtiyaç var. O yüzden Düzce'de yine "3’te 3" diyoruz. Yeni yönetimde iki başlılık ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı ve bakanları milletle uyum içerisinde çalımacak. Siyasi çıkmazlar gerginlikler ortadan kalkacak. Terör bir daha nefes alamayacak. Hükümetimize zarar verenlere göz açtırmayacağız. Finans operasyonları ile korkutmaya çalışıyorlar. Yapamayacaklar. 24 Haziran 81 milyon vatan evladının yüzünün güleceği gündür. İstikrar için durmak yok, yola devam."

AK Parti iktidarı döneminde Düzce'de hayata geçirilen yatırımlardan da bahseden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Düzce'ye bin 840 yeni derslik yaptık. Üniversite kurduk. 11 binin üzerinde yurt kapasitesi yaptık. Akçakoca'da da güzel bir spor salonu yapıyoruz. Düzce devlet hastanesi başta olmak üzere 6 hastane yaptık. Düzce'yi doğalgaz konforu ile buluşturduk. Düzce bölünmüş yollarla bağlı değildi, şimdi bölünmüş yollarla bağladık. Şehirlerarası otobüs terminalini yaptık."

Düzce'de AK Parti iktidara geldiğinde sadece 1 organize sanayi bölgesi olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Bugün 5 organize sanayi bölgesi oldu. Şuan 7 bin 60 kardeşimiz evine ekmek götürüyor. Bun OSB’lerde. 3 OSB daha yapıyoruz. Böylece OSB’de çalışan kişi sayısı 13 bin 700’ü bulacak. Tarım ve hayvancılıkta Düzce'ye toplam 800 milyon lira destek verdik. Helali hoş olsun. Düzce'nin hasretle beklediği Akçakoca Barajı'nı yaptık. Akçakoca'nın 2050 yılına kadar içme sorunu yok. Melen Havzası sus tutmaya başladığında yelken sörf turizmimi başlatacağız."

Mitingin sonunda Başbakan Binali Yıldırım Düzce Valiliği'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Valilik önünde Vali Zülkif Dağlı başta olmak üzere il protokolü tarafından karşılanan Yıldırım, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra beraberindeki heyetle birlikte makama geçti. Burada bir süre Vali Dağlı ile sohbet eden Başbakan Yıldırım, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere Düzce'den ayrıldı.