HABERLER
26-06-2018 23:59

BATI KARADENİZİN İNCİLERİ BAKAF’A GİDİYOR

BATI KARADENİZİN İNCİLERİ BAKAF’A GİDİYOR

İstanbul’da bu yıl ilk kez düzenlenen ve Türkiye’nin ilk bölgesel fuarı olma özelliğini taşıyan “Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarı” 27-30 Haziran tarihleri arasında Düzce’nin de aralarında bulunduğu 8 ilin katılımıyla İFM (İstanbul Fuar Merkezi)’nde düzenlenecek.

İstamonu Fuarcılık Limited Şirketi tarafından düzenlenen “Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarı” Türkiye’nin ilk bölgesel fuarı özelliği ile kapılarını açıyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM)  7 bin m2’lik bir alanda düzenlenecek fuara başta Düzce olmak üzere Bartın, Bolu, Zonguldak, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Sinop illeri katılacak. İllerin kökleri, kültürel mirasları, coğrafi yapıları, üretim ilişkileri, üretim biçimleri ve çeşitliliği ile günlük yaşam folklorları konularında ziyaretçilere bilgi verme amacıyla düzenlenen fuar Batı Karadeniz bölgesinin turizm potansiyeline katkı sağlamayı hedefliyor. Resmi açılışı 27 Haziran Çarşamba günü yapılacak fuara Düzce Belediyesi de kültürel zenginlikleri ile katılarak yerli ve yabancı turistler için tanıtım çalışmaları düzenleyecek. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay konu hakkında yaptığı açıklamada “Batı Karadeniz’in incisi başta Düzcemiz olmak üzere 8 il için özel olarak düzenlenen bu fuara davet aldığımız için son derece gurur duyduk. İFM gibi büyük bir fuar alanında ilimizi tanıtmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık, resmi açılışına da inşallah katılacağız. Turizm bizim için önemli bir potansiyeldir ve bu potansiyeli artırmak için çeşitli etkinlikler, projeler ve çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda fuarlar bizlere çok şey katıyor, yerli ve yabancı turistlere daha kolay erişmemizi sağlıyor. Türkiye’nin ilk bölgesel fuarının ilimize ve komşularımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BAKAF, Turizm çeşitliliği, keşfedilmemiş güzellikleri, tarım ve sanayinin birlikte geliştiği ve ekonomiye önemli katkılar sunduğu bölgede; mahalli ve yerel idare birimleri, sanayi ticaret odaları, özel kurum kuruluş ve iş dünyası derneklerinin birlikte hareket edeceği BAKAF, Batı Karadeniz adına gerçek bir tanıtım ve iş forumu olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda BAKAF 2018 Fuarı ile illerin tümünün zirai, sınai ve ticari faaliyetlerinin gelişmesine yönelik çalışmalar, yatırımcıya doğrudan aktarılma imkânı bulacak.

İFM’de düzenlenen fuara katılmak isteyenler www.bakaf.com.tr adresinden online giriş davetiyesine erişebilir ve fuar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir.