HABERLER
13-07-2018 23:59

“DÜZCE İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPIYORUZ”

“DÜZCE İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPIYORUZ”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Başkan Ay, basının vatandaşı temsil ettiğini belirterek proje ve çalışmalar konusunda fikirlerini önemsediğini belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Erguvan Sosyal Tesislerinde Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri için basın toplantısı düzenledi. Düzce Belediyesi yatırım, proje ve çalışmaları ile gündeme ilişkin konuları değerlendiren Başkan Ay en öncelikli konunun belediye çalışma gücünü artırmaya yönelik girişimler olduğunu söyledi.

Düzce için yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Ay “Düzce için yapılması gereken neyse onu yapıyorum. Yalnızca Düzce Belediye Başkanlığı sorumluluğu değil, biliyorsunuz Katı Atık Birliğine de başkanlık yapıyorum. Bu açıdan şu konu beni ilgilendirir, o ilgilendirmez diye bir şey yok bizim için. Bu şehre katkı sağlayacak her şey için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu konuda siz değerli basın mensuplarının da desteğini bekliyoruz, önemsiyoruz” dedi.

“Destinasyon Projesini Valilik ile Görüştük”

Başkan Dursun Ay Konuralp’de devam eden “Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” hakkında da açıklamalarda bulunarak “bu proje 1,5 milyon TL’lik bir iş. Bu konuda tarihi varlıkların en iyi şekilde korunması için Valilik ile görüştük, protokol imzaladık. Projeyle ilgili olarak yeniden ihale gerçekleştirdik. Bu demek oluyor ki belediyemiz fazladan maddi külfetten kurtuldu. Valiliğe ödediğimiz ödenek ile bu iş devam edecek inşallah. Önemli olan bütçeyi denetlemek, kontrol altına almak, bu açıdan her şeyi en yakından inceliyorum.

“Parklar , Asar, Melen Üzerinde Tüm Pürüzler Giderilecek”

Başkan Dursun Ay gündemde önemli yer tutan İnönü Parkı, Asar Projesi ve Melen Çayı’nın durumu hakkında konuştu. Başkan Ay: “İnönü Parkı’nın mülkiyet durumunu araştırdık. Hiç kimsede hiçbir belge yok. Bakıyoruz burası kimin? Sahipsiz mi kalsın? Bu konuda Encümenimiz hemen gereken çalışmayı yaptı ve mülkiyetini üzerimize aldık. Mülkiyet önemli arkadaşlar, öne bunun çözülmesi gerekiyor. 15 bin 600 metrekare alanın tapusunu belediyemiz adına aldık. Amacımız belediyemizin mal varlığı belli olsun, ortaya çıksın. Buna bağlı olarak borç durumu nedir, hesapları ortaya çıkarıyoruz. Mesela bakın yine Mehmet Keleş başkanımız Asar için bir proje hazırlamıştı. Burada da mülkiyet sorunu var. Yolu genişletmek istiyoruz şimdi bakın yine karşımıza mülkiyet konusu geliyor. Melen çevresinde de 75 metre mülkiyet uygulayacağız. Milli Emlak, vatandaş bunların burada yeri var, hepsi 18’e girecek. Önce mülkiyet işini halledelim ki burada gelecek başkanlar da rahat çalışabilsin, proje üretebilsin.”

“15 Milyon TL’lik Yatırımı Ne Yapalım?”

Başkan Ay yeniden gündeme gelen Katı Atık Tesisi hakkında da açıklama yaparak “son günlerde haberlere konu olan çöp tesisimiz ile ilgili tepkileri anlamakta güçlük çekiyorum. Bakın buraya yapılmış 15 milyon TL’lik bir yatırım var. Siz söyleyin, ne yapalım? Çöpümüzü nereye dökelim? Bilecik’te buradakine benzer bir tesis var orayı sizlerle birlikte inceledik. Katı Atık Tesisi yapılmadan önce 5-6 yer için görüşülmüştü ve sorunlar yaşanmıştı, örneklerini gördük. Hecinler’deki vatandaşların asla mağdur olmasını istemiyoruz. Ancak buradaki fizibilite çalışmaları esnasında bölgede yaşayan vatandaşların gönlü alınmış, herkes onaylamıştı. Ayrıca o bölgenin zemin izolasyonu yapılmış, düzenli depolama için çöp sistemi oluşturulmuş. Yasa ne diyor? Çöpü ayrıştıracaksın, geri dönüşüm maddelerini geri dönüşüme, kalanlardan da enerji elde edeceksin. Bazen ekiplerimizi oraya gönderiyoruz. Sonuçta orada bir yatırım tesis var, güvenliğinden sorumluyuz. Son gittiklerinde 100 bin TL’lik zarar olduğu ortaya çıktı. Bu bizim milli servetimizdir. Bu konuda rapor tutuldu, sonuçta ortada devlet malına zarar var. Başka bir örnek daha; orası heyelan bölgesi olarak geçiyor, yola kayalar devrilmiş, kaldırmak üzere ekipleri gönderiyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlar bunu yanlış anlayarak arkadaşlarımıza ve belediye araçlarına zarar veriyorlar. Seçim geçti, yeniden çöp dökmeye başladılar diye konuşmuşlar, ne yapalım yola devrilen kayaları da mı kaldırmayalım? Burası bizim resmi çöp dökme alanımız. Buraya 8 ay boyunca çöp dökülmüş . Asıl önemli olan kullanıldığı dönemde iyi yönetilememiş olmasıdır. İyi bir denetim, yönetim olduktan sonra ben orada sorun yaşanacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.