HABERLER
20-07-2018 23:59

ZARARLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

ZARARLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay düzenlediği basın toplantısında Düzce genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonucu ortaya çıkan olumsuzluklara ekiplerin anında müdahale ettiğini belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında bir araya gelen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, SEDAŞ Düzce İl Sorumlusu Barış Cerlet, Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü İbrahim Özer, Park ve Bahçeler Müdürü Numan Şirin, Fen İşleri Müdürü Ferit Girgin ve ilgili kurum müdürleri yapılan çalışmaları ve bundan sonra neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Doğal afetler konusunda yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Dursun Ay “Düzce’mizde saat 17:30 sıralarında hızlı bir yağmur ve ardından fırtına oluştu. Bu konuyla ilgili çalışma yapan müdürlerimizi burada topladık. Ayrıca arkadaşlarımızla dünün bilançosunu, bundan sonra neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Dünkü yağış ve fırtınayla birlikte verilen bilgilere göre 220 tane arıza elimize ulaşmıştır. Bunun 17’si iletken bozukluğu, 5’i direk arızası ve 7 ekiple bunlara müdahale edilmiştir. Ekipler, gece geç saatlere kadar olaylara müdahale ettiler. Ağaçların devrilmesi sonucu arızalar meydana geldi. Artı hızlı yağan yağmur sonucu kanalizasyonlar yeterli gelmedi. Bu konularda neler yaptık ve bundan sonraki afette neler yapacağımızı konuşuyoruz. Hangi noktalarda kritik müdahalelerimiz var, hangi noktalar kaldırmadı, tehlike arz eden ağaçlarımız var mı gibi konuları da görüşüyoruz” dedi.