HABERLER
07-08-2018 23:59

PARKIN İSMİ ŞEHİT BEBEK BEDİRHAN’IN İSMİ İLE ANILACAK

PARKIN İSMİ ŞEHİT BEBEK BEDİRHAN’IN İSMİ İLE ANILACAK

Düzce Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı birinci birleşimi Belediye Meclis Salonu´nda Başkan Dursun Ay,  başkanlığında yapıldı. Ağustos ayı ilk oturumunda geçtiğimiz günlerde şehit düşen anne ve 11 aylık bebeği için Hakkari Yüksekova’da park yapılması kararı alındı.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından toplantıda gündem maddelerine geçildi. Başkanlık tarafından Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya Hakkari Yüksekova’da teröristler tarafından hain bir patlama sonucu şehit edilmesi gündeme getirildi.

Meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz yakın bir zaman içerisinde Hakkari Yüksekova’da Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya, teröristler tarafından araç patlatması sonucu şehit olmuşlardı. Biz de biliyorsunuz Hakkari Yüksekova’nın kardeş belediyesiyiz ve orada çeşitli çalışmalarımız var. Orada bir park yapma sözümüz vardı ve çalışmalarımız devam etmekteydi. Ben şehitlerimizin babasıyla görüştüm ve baş sağlığı diledim. Bu yapacağımız park konusunda da kendilerine bilgi verdim. Şehidimizin babası parka Bedirhan’ın isminin verilmesi konusunda bize ricada bulundu. Ben de Hakkari Yüksekova’daki kayyum belediye ile görüştüm. Kendileri bu konuda çok yardımda bulundular ve belediyede karar aldırdılar. Dolayısıyla Yüksekova’da yapacağımız parkın adını Mustafa Bedirhan Karakaya olarak koyacağız. Ayrıca buna neden olan teröristleri de buradan lanetliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Askerlerimiz bu konuda büyük uğraşlar harcıyor. Yapacağımız parkta oyun alanı, futbol ve voleybol sahası gibi alanlar da olacak.” dedi