HABERLER
06-09-2018 23:59

24 SAAT HUZUR İÇİN GEREKENLER YAPILACAK

24 SAAT HUZUR İÇİN GEREKENLER YAPILACAK

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya beraberindeki ekiplerle birlikte Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan Kent Ormanı, Seyir Tepesi gibi park alanlarında incelemelerde bulundu.

Düzce Valiliği’nde düzenlenen Halk Günü sonrasında vatandaşların yoğun şikayette bulunduğu konularla ilgili harekete geçen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman, ilgili birim müdürleri ve emniyet ekipleri ile birlikte söz konusu yerlerde denetim yaptı. Vatandaşın huzurunu kaçıran ve şikayet kaynağı olan durumlara karşı eylem planı yapan heyette ortak karar sıkı denetim yapılması yönünde oldu.

Yapılan inceleme sonrasında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şu ifadelere yer verdi: “Jandarma komutanı ve emniyet müdürümüzle birlikte belediyemizin parklarını dolaşıyoruz. Burayı kullanan arkadaşlarımıza ben özellikle tavsiye ediyorum. Çevreyi rahatsız etmesinler, silah atmak, alkol kullanmak gibi veya geç saatte yüksek sesle konuşmak gibi konulardan vatandaşımız şikayet ediyor. Biz de güvenliğin sağlanması için neler yapabiliriz birlikte koordine ediyoruz. Gecenin geç saati de olsa biz halkımız için jandarma ekipleri, emniyet ekipleri ve belediye personeliyle göreve hazırız. Biz belediye olarak parklarımızı bahçelerimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Düzce yeşil bir alan ve dışarıdan gelen vatandaşlarımız burayı gezmek, burada kalmak istiyorlar. Dolayısıyla burayı iyi kullanmayan vatandaşlar için en etkili tedbirleri alacağız. Bundan sonra gecenin belli saatlerinde jandarma, emniyet ve zabıta ekipleri devriye gezecek. Uygunsuz yakalananlara gerekli işlemler yapılacak. Çünkü vatandaşların şikayetleri var ayrıca biz belediye olarak masraf ediyoruz. Biz gündüz gözüyle bakıyoruz ve gece de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz kendimiz bizzat ekiplerin başında olup gerekli denetimleri yapacağız. Gerekirse yatağımızdan kalkacağız denetim yapacağız.”

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz de konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Valimiz, başkanımız ve yetkililerle her ay halk günü toplantımız oluyor. Bu toplantıda özellikle 3. Bölge, 12. Bölge, Bayraktepe, Seyirtepesi dediğimiz bölgelerde alkol alma, yüksek sesli müzik, silah atma gibi vatandaşı huzursuz eden davranışların şikayetlerini aldık. Hem jandarmamız hem de polis açısından motorize ekiplerimizle biz sık sık denetimlerimizi yapıyoruz ama bunu tam anlamıyla engellemek çok zor oluyor. Vatandaş da evinde huzur içerisinde kalamıyor. Biz de ne gibi tedbirler alabiliriz, neler yapabiliriz anlamında bir çalışma yapıyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde vatandaşlarımızın evlerinde daha huzurlu yaşamaları için çalışmalarımızı netleştireceğiz.”

Son olarak açıklamalarda bulunan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya da şu şekilde konuştu: “İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya – Belediye başkanımız ve emniyet müdürümüzle birlikte Kent Ormanı ve Seyir Tepesi’nde çalışmalarımızı yaptık. Emniyetimizle beraber alınabilecek tedbirler kapsamında gerek gece devriyesi, gerekse de bazı yolların trafiğe kapanması şeklinde tedbirler alınarak vatandaşın huzurunun kaçmaması için çalışacağız. Güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.”