HABERLER
24-09-2018 23:59

MARKA’DAN DÜZCE’YE HİBE GELDİ

MARKA’DAN DÜZCE’YE HİBE GELDİ

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Belediyesi iş birliği içerisinde hazırlanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak sunulan proje ile Konuralp Tarihi Kent Meydanı’nın turistik bir vizyon edinmesi, kent belleği açısından önemli olan tarihi yapıların özgün hali ile sergilenmesi somut olan kültürel mirasın belleklerde bir sonraki nesle doğru olarak aktarılması hedeflendi. Projede Tarihi Osmanlı Hamamı, Ayan Topçuzade Mehmet Ağa Çeşmesi, Roma Dönemine ait Kilise Suyu Çeşmesi, Konuralp Türbesi ile kent meydanında 2 bin 46 metrekarelik alanda yapılacak olan restorasyon, rekonstrüksiyon, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile Konuralp’in tanıtılması, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Toplam Bütçesi 1 Milyon 472 Bin 547 TL olan projenin finansmanı MARKA’nın hibesi ve Düzce Belediyesi’nin eş finansmanı ile sağlanıyor. Uygulamanın başladığı günden bu yana proje kapsamında Tarihi Osmanlı Hamamı’nın söküm işleri tamamlanarak kubbeleri ortaya çıkarıldı.

Hamamı revize projesi Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunulup programa uygun olarak yapım işleri devam ederken Kilise Suyu Çeşmesi’nde de çalışmalar yapılarak çeşmenin yeniden kullanılması sağlanacak. Ayrıca Konuralp Türbesi’nin taşları örülmeye ve rekonstrüksiyonu tamamlanma aşamasına yaklaştı. Faaliyet süresi 30 ay olarak planlanan projede son 110 günün içine girildi ve tamamlama aşamasına geçildi.