HABERLER
24-09-2018 23:59

OYUNCU ANNE DÜZCELİLERLE BULUŞTU

OYUNCU ANNE DÜZCELİLERLE BULUŞTU

“Oyuncu Anne” adlı kitabıyla büyük bir hayran kitlesine ve özellikle annelere hitap eden Yazar Şermin Yaşar, Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde sevenleriyle buluştu.

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen imza ve söyleşi gününde Düzceli sevenleriyle buluşan Yazar Şermin Yaşar, salonu dolduran Düzcelilere çocuk gelişimi hakkındaki tecrübelerini aktardı. Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar katılırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Salonun dolup taşması üzerine birçok katılımcı Yaşar'ı sahnede oturarak dinledi. “Oyuncu Anne” isimli kitabıyla geniş kitleler tarafından tanınan Yaşar, mutlu çocuk yetiştirmenin püf noktalarını Düzceliler ile paylaştı.

Türkiye'nin global yaratıcılık indeksinde 68 ya da 69. sıralarda olduğunu belirten Yaşar, şöyle devam etti: "Bizler ebeveyn olarak, ebeveyn olmasak bile yetişkin olduğumuzda aslında onların yaratıcılıklarına çok enteresan dokunuşlarda bulunuyoruz ve çok fazla köreltiyoruz. Biz istiyoruz ki sanatçılarımız yetişsin, müzisyenlerimiz olsun, resim yapsınlar istiyoruz bunun için uğraşıyoruz. Artık bunun peşinde koşuluyor."

Daha yaratıcı çocuklar için ne yapabiliriz?" sorusu üzerinden açıklamalarda bulunan Yaşar, şunları kaydetti: "Cevabı çok basit hiçbir şey. Çünkü neden adam zaten yaratıcı. Bütün çocuklar dünyaya inanılmaz yaratıcılık potansiyeliyle geliyor ve zaten çok yaratıcılar. Yaratıcı olmayan birisi varsa bizleriz. Tek yapmamız gereken şey hep söylüyorum; lütfen dokunma, elleme, kendi halinde bırak. O senden çok daha donanımlı. Bütün çocuklar böyle bir potansiyelle geliyor dünyaya. Bizde öyleydik ama ebeveynleri yüzünden, toplumsal çevre yüzünden, okuldaki eğitim sistemi neticesinde bu yaratıcılık potansiyelinin neredeyse tamamını kullanmamak üzere yetiştiriliyorlar."

Soru cevap kısmıyla devam eden söyleşinin sonunda Nursel Ay ve Başkan Yardımcısı Cebar Şermin Yaşar’a hediye takdim ederek teşekkür etti.