HABERLER
02-10-2018 23:59

BORÇ YAPILANDIRANLAR İÇİN İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

BORÇ YAPILANDIRANLAR İÇİN İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, vergi ve cezalar için getirilen yeniden yapılandırma kapsamında 1 Ekim’de sona eren ilk taksit ödeme süresi, 15 Ekim Pazartesi gününe  kadar uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların 1 Ekim'e kadar ödenmesi gereken ilk taksit ödeme süresi 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Düzce Belediyesi´nde yasa kapsamı içinde her türlü vergi, kira, su alacakları, ücretler gibi borçlanmalara yönelik işlemler sürdürülüyor. Bunun için öncelikli olarak Düzce Belediyesi'nde yasadan yararlanmak isteyenler için ayrı bir servis oluşturuldu. Vatandaşlar sadece tek bir servisten işlemleri gerçekleştirmeye devam edecek.  Bu kapsamda yapılandırılan alacakların 1 Ekim'e kadar ödenmesi gereken ilk taksit ödeme süresi 15 Ekim'e kadar uzatıldı.