HABERLER
09-10-2018 23:59

“DÜZCE’DE UZUN VADELİ PLANLARI HEDEFLİYORUZ”

“DÜZCE’DE UZUN VADELİ PLANLARI HEDEFLİYORUZ”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, göreve başladığından bu yana geçen bir yıllık icraatlarını basın mensupları ile paylaştı. Melen Su Park tesislerinde yapılan kahvaltılı basın toplantısında temsilcilerle buluşan Başkan Ay icraatlarını anlatırken uzun vadeli hedeflerini öne çıkardı.

Ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Dursun Ay basın toplantısına şehir merkezine yönelik icraatlarını anlatarak başladı. Öncelikli olarak alt yapı hizmetlerini tamamladıklarını vurgulayan Başkan Ay “asfaltlama, kanalizasyon, içme suyu gibi alt yapı hizmetleri ağır maliyeli hizmetlerdir. Ancak bir şehir için olmazsa olmaz yatırımlardır. Bu yüzden ilk olarak alt yapı eksikliği bulunan tüm mahallelerimizde bunları gidermeye çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar özellikle asfaltlama ve kanalizasyonda eksik olan işleri tamamlayacağız” dedi. Dursun ay Düzce’nin giderek büyüdüğüne dikkat çekerek konut, imar ve ulaşım hizmetlerine ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi. Ay bu konuda da şu görüşlere yer verdi: “Düzce’yi artık tek merkezden çıkarmak gerekiyor. Tek merkezli anlayış yaya trafik ve işyeri sıkıntısını ortaya çıkarıyor. Bu nedenle şehirde birçok merkez oluşturmak zorundayız. Bunu yapmak için de evre yollarını artırarak bağlantı yollarıyla şehrin akslarını bitirmemiz gerekiyor. Şehrin kuzeyi ve güneyinde çevreyollarını D100 ile birleştiriyoruz. Bunun yanında şehir merkezinde Asar Suyu Deresi Kuzey ve Güney bandında yol genişletme ve düzenlemeleri yapıyoruz. Tüm bu hesaplamaları uzun vadeli planlara yayıyoruz. Dolayısıyla Düzce çok yakın bir gelecekte hem araçlar hem yayalar hem esnafımız daha rahat hareket edilebilir bir kent olacak.”

Başkan Ay şehir yapılanmasında kat sorunlarına değinerek yüksek katların deprem kuşağı içinde yer alan Düzce için riskli olacağını ifade etti. Ay bu konuda şu görüşleri savundu “şehir merkezinde 4 kat sınırlamasını yapmıştık. Ancak şehrin büyüyen kısmı olan Konuralp’te yapılaşma hızla gelişmektedir. Bunu kontrol altına almak zorunlu hale geldi. Bunun için Konuralp bölgesinde kat yüksekliğini 25 metre ile sınırladık. Bu da normal standartlarda 8 kata eş değer olmaktadır.”

Başkan Ay toplantıda sosyal hizmetlere değindi. İnsanların mutluluğu için her şeye el attıklarını belirten Başkan Ay “bu amaçla ilk olarak Aile Danışma Merkezini kurduk. Burada amacımız sağlıklı aile yapısını korumak ve sağlıklı nesillere yetişmesini sağlamaktır. Daha önce programa koyduğumuz 500 kişilik sıcak yemek servisimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra şimdilik 100 kişiye hizmet veren evde bakım hizmetlerini de aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da geliştirerek devam ettireceğiz.”

TEM Otoyol bağlantısı hakkında konuşan Başkan Dursun Ay bu çalışmanın Düzce için büyük bir şans olduğunu belirterek “bu yolun yapılması Düzce’nin şehir içi trafiğini de rahatlatacaktır. OSB’ye ilişkin bütün ağır taşıtlar şehir içi yol ve trafiğini işgal ediyordu. TEM bağlantısının yapılması şehir merkezini büyük bir rahatlığa kavuşturacaktır. Bu bağlantı sayesinde Düzcemizde yan yol  ve D100 daha cazip hale gelecektir” dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonunda Başkan Ay basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirerek katılan herkese teşekkürlerini iletti.