HABERLER
11-10-2018 23:59

BAŞKAN TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK KESTANE BORSASINI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK KESTANE BORSASINI ZİYARET ETTİ

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Aziziye Mahallesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Kestane borsasını ziyaret etti. Başkan Ay kıran kırana pazarlıkların yaşandığı kestane toptancısı esnaflardan vatandaşlarla birlikte alış veriş yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların akın ettiği Kestane toptancı pazarını ziyaret etti. Türkiye’nin ilk ve tek Kestane Borsası olma özelliğini taşıyan, gece geç saatlerde kurulan ve sabahın ilk ışıklarına kadar kıran kırana pazarlıkların yapıldığı Kestane pazarında esnaf ve vatandaşlarla buluşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Aziziye Pazaryerinde tezgah açan toptancılarla sohbet etti. Burada Türkiye’nin en iyi kestanelerinin satışa çıkarıldığını ve ‘Düzce Kuzu’ olarak adlandırılan kestaneler için Türkiye’nin dört bir yanından talep geldiğini belirten Başkan Ay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Burada pazartesi ve perşembe günleri pazar kuruluyor. Biz de pazarcı esnafımızın sorunlarını dinlemek için geldik. Burada doğal bir pazar oluşmuş. Türkiye’de de çok önemli bir noktaya gelmiş. Düzce, Türkiye’nin kestane borsası haline gelmiş. Kestanemiz de çok kaliteli. Buraya bakıyoruz, Adıyaman’dan, Samsun’dan, Ordu’dan, Erzurum’dan çeşitli illerden kestane almaya gelenler var. Bizim ilçelerimizden kestane buraya geliyor ve buluşup pazarlık yapıyorlar. Ortalama her pazar kurulduğunda 150 ile 200 ton arasında kestane satıldığına göre ciddi bir pazar. Biz de burada vatandaşlarımızın kestanelerini daha kolay pazarlaması için ne yapabileceğimize baktık. Esnaflarımızla görüştük. Vatandaşlarımıza daha iyi ortam oluşturacağız. Bu kestane pazarını destekleyeceğiz. Hatta kestane dikimini de destekleyeceğiz. Herkes Düzce’nin kestanesini tercih ediyor. Bizim kestanemizin lezzeti çok güzel. Aynı zamanda kavrulduğunda kabuğundan çok kolay çıktığı için tercih ediliyor. Bursa daha çok şekerleme ile alakalı olduğu için bizimkisinin hemen kavrulup yenmesi daha güzel oluyor.”