HABERLER
18-10-2018 23:59

ÖZEL BİREYLERE ANLAMLI PROJE

ÖZEL BİREYLERE ANLAMLI PROJE

Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED), Yeşil Düzce Uygulama Merkezi ve Düzce Belediyesinin destekleri ile hazırlanan “Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar Projesi”nin tanıtım toplantısı Kusursuz Kafe’de yapıldı.

Düzce’de özel bireyler için önemli çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği, Yeşil Düzce Uygulama Merkezi ve Düzce Belediyesinin destekleri ile hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen “Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı. Kusursuz Kafe’de düzenlenen toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın Eşi Nurgül Dağlı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce Belediye Meclisi Başkanvekili ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ile Projeye dahil edilen 20 özel birey katıldı.

Projenin tanıtımını yapan Başkan Vekili ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Asuk Kusursuz Kafe’de çalışan 18 özel bireyin rüştünü ispatladığını dile getirerek “Onların yaşama katılmaları bizim için çok önemli. Bunun için de çaba sarf ediyoruz. Kusursuz Kafe bunlar içinde çok iyi bir örnek. Burada 18 engelli çocuğumuz rüştünü ispatladı. Güzel bir şekilde çalışma hayatlarına devam ediyorlar. Sosyal hayata entegre olmuş vaziyetteler. Engelli bireylerin, psikososyal ve fiziksel gelişimleriyle ilgili imkânlarının kısıtlanmasını, sosyal projeler ile minimize etmeyi hedefliyoruz. Öz bakım konusunda ihmal edilmiş bireysel engellilere sosyal bir alanda, daha kolay olacağı düşünülerek, öz bakım anlayışını kazandırmak, Engelli bireylere yüzme terapisi ve hamam etkinliği ile kendi bedenini tanıma fırsatı vereceğiz. Engelli bireylerin toplum içerisinde, hiç kimseye bağlı olmadan yaşayabilmelerini ve toplumsal hayata katılabilmelerini sağlayacağız. Engelli bireylerle yapılan çalışmaları, yerelde ve ulusalda topluma duyurarak, farkındalık oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Proje hakkında konuşan Yeşil Düzce Uygulama Merkezi Müdürü Dilek Kar da yaptığı açıklamada “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un dediği gibi, Türkiye’nin güzel çocuklarına, onlar kadar güzel yarınlar hediye edebilmenin ideali ile çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Böyle bir okulda çalışmanın hazzı tartışılamaz. Yapılan projeler ile onların yüzündeki gülümsemeyi arttırmak harika bir duygu. Çocuklarımızın yeni bir deneyime yol almasına verdiğimiz emeğin meyvelerini, hep beraber toplamayı diliyorum” ifadelerini kullandı.