HABERLER
12-11-2018 23:59

“4 KAT SINIRI DÜZCE İÇİN YETERLİDİR”

“4 KAT SINIRI DÜZCE İÇİN YETERLİDİR”

Deprem yıldönümü dolayısıyla Düzce’de düzenlenecek panel için şehre gelen Jeofizik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay incelemelerde bulundu.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenecek panel için Düzce’ye gelen Jeofizik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay şehri gezdi. Başkan Ay ve Gündoğdu, Düzce’nin zaman içinde yaşadığı değişimi ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilen projeleri inceledi.

Eski Film Platosu alanında incelemelerde bulunan Başkan Ay ve Gündoğdu basın mensuplarına açıklama yaptı. Düzce’nin zaman içerisinde değişim yaşamış olduğuna tanıklık ettiğini ifade eden Gündoğdu, “Düzce’nin şanssızlığı 2 depremin de burada etkilerini göstermiş olmasıdır. O günlerin üzerinden epey zaman geçti. Baya değişmiş Düzce. Belediye Başkanı yeni yapılan binaları gösterdi. Belediye Meclisi olarak alınan kararları anlattı. O günlerde gördüğüm Düzce ile şuan hiç alakası yok. Çok daha iyi bir Düzce olmuş. Bolu’da yaptığımız bir etütte şehrin ortasından geçen bir fay bulduk. Yumruköy’den Bolu’ya doğru inerken, şehrin tam ortasından geçen bir fay var. Bu harekete geçme ihtimali yüksek bir fay. Düzce bundan etkilenir ama hiçbir zaman 12 Kasım Depremi gibi olmaz. Daha az bir sertlikte olur. Bu etkilenmede kötü yapılmış binalar da karşılığını alırlar. 4 kat değil de, yapılacak bina ve zeminin ortak özelliklerini bilmek durumundayız. Zeminin ne olduğunu bileceksiniz. Ona göre üzerine binayı dikeceksiniz. Meclisin aldığı 4 kat sınırı yeterlidir. Ama zemini kontrol etmeden, ‘izin verildi 4 kat şişir‘ demememiz lazım” ifadelerini kullandı.