HABERLER
12-11-2018 23:59

DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

12 Kasım 1999 depreminin 19’uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor. 60 bisikletli depreme karşı farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Ankara Bisiklet Hareket Derneği’nin katılımı ile düzenlenen etkinlik kapsamında 60 bisikletli deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla İstanbul ve Sakarya’dan çıkış yaptı. Düzce’ye gelen bisikletliler burada Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından karşılandı. Buluşmada açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Ay, deprem bilinci kazandırılmasının ve oluşturulacak farkındalıkların önemi hakkında konuşarak, “Bu konuda duyarlı oldukları için teşekkür ediyorum. Sakarya’dan pedal bastılar. Hatta içlerinde 74 yaşında bir amcamızda var. Biz bisikletçi kardeşlerimiz üniversitede hocalarımız ile birlikte programlarımız devam edecek. Her konuda biz depremi unutmayacağız. Depreme dayanaklı binalar. Depreme dayanıklı yollar yapıyoruz. Deprem bilincini çocuklarımıza da hatırlatacağız, çünkü onlar görmedi” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirdikleri etkinliğin amacı hakkında açıklamada bulunan Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar, şu şekilde konuştu: “Bu organizasyon Düzce Depreminin yıl dönemi için geçen sene başlamıştık. Ankara’daki kardeşlerimizle beraber deprem için bir farkındalık oluşturmak, insanların duyarlı olmasını sağlamak için böyle bir etkinliğe başvurduk. Bisikletçi olduğumuz için böyle bir etkinliğe gönül verdik. Ankara’dan geldiler Sakarya’da buluştuk. Oradan pedallarla buraya geldik. Sağ olsun Düzce grubu da bize katıldı. Bundan sonraki yıllarda da bu işi arttırarak geliştirmeyi düşünüyoruz. Farkındalık yaratmak zorundayız. Çünkü deprem şehrinde yaşıyoruz. Amacımız insanların duyarları olmasını sağlamak. Yerel yönetimler bunun için açıklama yapacaktır. Can kaybını en aza indirmeyi düşündük ve buradayız. 60 civarında bisikletçi Düzce’deyiz. Umarım bundan sonra daha büyük kalabalıklarla burada oluruz.”

Amaçlarının depreme dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Ankara Bisiklet Hareket Derneği Başkanı Murat Dumruk ise “Özellikle deprem duyarlığından dolayı Sayın Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Bizler bisikletçiler olarak depreme dikkat çekmek amaçlı Ankara’dan pedalladık. Burada Düzceli arkadaşlarımız ve Sakaryalı arkadaşlarımızla birlikte umarım bir farkındalık oluşturabilmişizdir” dedi.