HABERLER
13-11-2018 23:59

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Asrın felaketi olarak tarihe geçen 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yaşamını yitirenler için Düzce’de depremin saati 18:57'de saygı duruşunda bulunuldu.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AFAD, İtfaiye ve UMKE ekipleri tarafından hazırlanan anma 12 Kasım depremi törenine katıldı. Düzce Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen etkinlik kapsamında asrın felaketi olarak kayıtlara geçen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 12 Kasım 1999 depreminin saati 18:57’de sirenler çaldı. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşların anısına saygı duruşunda bulunan Başkan Ay burada ulusal medya temsilcilerine açıklamalarda bulundu. CNN Türk kanalına konuşan Başkan Ay “deprem bizim için çok önemli bir konu. Özellikle çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Bu arada üniversite ile birlikte çeşitli sempozyumlar düzenleyerek depreme karşı ne gibi teknolojik önlemler alabiliriz, nasıl sağlam binalar yapabiliriz onu tartışıyoruz. Şimdi burada depremin tam oluş saatini bekliyoruz. AFAD belediyemiz ve ekiplerimiz deprem saatinde sirenlerin çalması ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anacağız” dedi.

Düzce’de depremin izlerinin tamamen silindiğini belirten Başkan Ay “Düzce’de artık neredeyse depremi hatırlatacak hiçbir şey kalmadı. Kentsel dönüşümler, depreme dayanıklı binalar ve bunların dışında depremden zarar görmeyecek yollar yapmaya başladık. Şuanda yollarımız, köprü ve kavşaklarımız deprem teknolojisine göre yapıldı” ifadelerini kullandı.

Buluşma, 12 Kasım 1999 depreminin meydana geldiği saat olan 18:57’de sirenlerin çalması ile birlikte etkinliğe katılan herkesin depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunması ile sona erdi.