HABERLER
27-11-2018 23:59

BAŞKAN AY: “ŞEHİTLİK BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ MERTEBEDİR”

BAŞKAN AY: “ŞEHİTLİK BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ MERTEBEDİR”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Şehit Ömer Halisdemir’e Mektuplar kitabında yazıları bulunan öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

Düzce Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından tüm Türkiye genelinde Şehit Ömer Halisdemir’e mektup yazan öğrenciler arasından yapılan yarışmada şiir kategorisinde dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir için şiir yazan öğrencilerin arasında yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren öğrenciler hediyeleri almaya hak kazandı. Kültür Merkezinde düzenlenen törene katılan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay yaptığı konuşmasında şehitlik kavramının Türk Milleti için çok şey ifade ettiğine dikkat çekerek “bugün burada şehitlik konusunu işliyoruz. Biz bu ülkeyi kurarken Ortadoğu’da, Kafkaslar’da, Balkanlar’da, Sarıkamış’ta bir haftada 90 bin şehit verdik. Çanakkale’de 150 bin şehit verdik. Benim babaannemin iki kardeşi biri 18 biri 22 yaşında Çanakkale’ye gidiyor ve geri dönmüyorlar. Bu ülkede yaşayan her ailenin muhakkak geçmişinde şehitlik vardır. Şöyle geriye doğru baktığımızda herkes kendi ailesini incelesin, ya Sakarya’da ya Dumlupınar’da veya Kafkaslar’da Balkanlar’da hatta Orta Asya’da muhakkak bir şehidimiz vardır. Osmanlı Devleti’nin yıkılışından Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna 1. Dünya savaşından başlayarak o dönemde yaklaşık olarak bir milyon şehit vermişiz. Yani bunu sadece Çanakkale ile Sarıkamış ile değerlendirmeyelim. Orta doğu’da çok şehit vermişiz. Buradan gemilerle askerimiz gitmiş, çölde sıcakta Yemen’e girmeden şehit olan askerlerimiz var. O yüzden Yemen Türküsü bizim için çok önemlidir. Biz geçmişimize baktığımızda her ailede şehit olduğunu görürüz. Burada tabii ki Ömer Halisdemir’in anısına toplanmış bulunuyoruz. O Türkiye’nin bir abidesidir. Öyle bir nokta ki komutanı Halisdemir’e emir veriyor. Demiş ki; hainler geliyor, onları öldür ancak sen de öleceksin. Hiç kendisi bu konuda tereddüt etmiyor. Oradaki hainleri öldürdüğünde bir komuta zincirini kırmış oluyor. Bu sayede büyük bir öneme sahip. Askerlikte bu böyledir; askerde komutan emir verdiğinde sorgulamadan yerine getireceksin. Öl dediyse öleceksin. Bizim askerlik anlayışımız budur. Bu söylüyorum; gençlerimiz motive olsun. Biliyorsunuz Düzcemizin bir şehidi var; Ufuk Baysan. Annesi ve babası aramızda. Değerli öğrenciler burada hediyelerinizi aldıktan sonra şehidimizin anne ve babasının elini öpmeden buradan ayrılmayın. Bu ifadelerle hepinize teşekkür ediyorum, Allah’a emanet olun” dedi. Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere altın hediye edildi.

Daha önce yaklaşık 5 milyon öğrencinin 15 Temmuz Darbe girişimi hakkındaki görüşlerini yazdığı mektup ve şiirlerden dereceye girenlerin yazıları Düzce Belediyesi tarafından “Şehit Ömer Halisdemir’e Mektuplar” adıyla kitaplaştırılarak 5 bin adet dağıtımı yapılmıştı.