HABERLER
10-12-2018 23:59

“HEM ÇEVREMİZE HEM EKONOMİYE DUYARLIYIZ”

“HEM ÇEVREMİZE HEM EKONOMİYE DUYARLIYIZ”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Başkan Yardımcıları Elif Sezer Cebar ve Özgür Sağlam ile birlikte Kapalı Pazaryerinde vatandaşlara bez torba dağıttı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2019 tarihinden yürürlüğe girecek plastik poşet düzenlemesi öncesinde vatandaşı bez torbaya alıştırmak amacıyla pazarda bez torba dağıttı. Plastik poşetlerde 1 Ocak 2019 itibariyle başlayacak ücret uygulamasına karşı bilgilendirme yapmak amacıyla esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Dursun Ay, plastik poşet kullanımının doğaya verdiği zarara dikkat çekerek, yılbaşından itibaren bez torba kullanılmasını istedi. Başkan Ay, belediyenin diktirdiği bez torbaları esnaflara ve vatandaşlara dağıttı. Başkan Ay’a eşi Nursel Ay, Başkan Yardımcıları Elif Sezer Cebar ve Özgür Sağlam da eşlik ederken vatandaşlar, çok güzel bir uygulama olduğunu söyleyerek Başkan Dursun Ay’a hem bez torbalar hem de kendilerini bilgilendirdiği için teşekkür ettiler.

Başkan Dursun Ay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bez poşet veriyoruz. Bunlar tek kullanımlık değil, sürekli kullanılacak. Yılbaşından itibaren biliyorsunuz naylon poşetler paralı olacak. O yüzden biz erken davranarak vatandaşlarımıza bez poşet dağıtıyoruz. Hem çevreye faydalı olacağız hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacağız” diye konuştu.