HABERLER
17-12-2018 23:59

TEVE 2’DE DÜZCE RÜZGARI

TEVE 2’DE DÜZCE RÜZGARI

Teve 2 ekranlarında yayınlanan “Rehber” programı bu hafta Düzce’yi tanıttı.

Teve 2 ekranlarında Mert Savaş’ın sunumuyla ekranlara gelen “Rehber” programı son bölümünde Düzce’nin doğal güzelliklerini tanıttı. Yığılca’daki Saklıkent Mağarası, Aydınpınar Şelalesi ve Sosyal Tesisleri, Kusursuz Kafe ve Düzce’nin ünlü yemeklerini izleyicilere anlatan programa Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da konuk oldu. Düzce’yi anlatan Başkan Dursun Ay şu ifadelere yer verdi: “Düzcemiz dört mevsim yaşanan bir ilimiz. Ankara ile İstanbul ortasında her mevsim bir etkinlik olacak konumdadır. Raftingimiz, şelalelerimiz, denizimiz, gölümüz… Düzce’de ne arasanız bulabilirsiniz. Turizm açısından çok zengin bir ilimiz var. Aydınpınar Şelalesinde Milli Parklar ile birlikte bir düzenleme yaptık. Düzce’ye en yakın yer burası, dolayısıyla halkımız buraya çok rağbet gösteriyor. Şimdi havalar soğuduğu için sakin tabii ancak havaların güzel olduğu zamanlar burası çok yoğun oluyor. Mesela Akçakoca buraya 35 kilometre mesafede burası da 10 kilometre. Mesafelerimiz çok kısa yani insanlar günübirlik bile gelse şelaleyi de görebilir, mağaraları gezebilir. Yığılca’da balımız var, yine mağaralar var biliyorsunuz. Akçakoca’ya denize gidebilir. 50 kilometre çapında bir ova burası. Her yer elinizin altında.”

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Tyche Bereket Festivalinden de söz eden Başkan Dursun Ay “Geçtiğimiz aylarda sizin de katıldığınız Tyche Bereket Festivalimiz vardı. Orada Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerimiz özellikle kabaktan birçok lezzet ortaya koymuştu. Yani kabaktan tatlı, yemek bir çok çeşit yapılabilir. Burada çok çeşitli kültürler bir arada yaşıyor. Herkesin farklı yemek kültürü var. Bu da bizim zenginliğimiz. Ben de o gün kabak tatlısını çok beğenmiştim.

Çevre illerden herkesi Düzce’ye davet eden Başkan Ay açıklamasında Düzcelilerin misafirperverliğinden söz ederek “Aydınpınar Şelalesinde şu an konaklama için çalışma yapmadık ancak buraya çok yakın mesafede Güzeldere şelalemiz var. Orada bungalow evlerde konaklamak mümkün. Gelen insanları biz kendi evimizde bile misafir ederiz. Hiç kimsenin bu konuda şüphesi olmasın. Düzce’nin insanı çok sıcakkanlıdır, onun için hiç kimseyi dışarıda bırakmayız.  İstanbul 2 saat, Ankara da o şekilde. Şimdi TEM Otoyol bağlantımız da hizmete girdi. Artık Düzce’ye gelmek çok kolay.  Düzce’ye bütün İstanbulluları, Ankaralıları bekliyoruz. Özellikle İstanbulluları bekliyoruz, biliyorsunuz oraya içme suyu Düzce’nin Melen Çayından sağlanıyor. İstanbul’un 50 yıllık su ihtiyacı buradan sağlanacak. Yani İstanbullular su kaynaklarının çıktığı dağları gelip görsünler, hafta sonu tatillerini burada geçirsinler” ifadelerini kullandı.