HABERLER
18-12-2018 23:59

ORMAN FAKÜLTESİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

ORMAN FAKÜLTESİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi arasında proje ve çalışmalar konusunda iş birliği öngören bir protokol imzalandı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar protokol imza töreninde bir araya geldi. Düzce Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam ve Orman Fakültesi Dekanı ile öğretim üyeleri de katıldı. Tarafların imza atması ile uygulamaya konulan protokol, Düzce Belediyesi ve Orman Fakültesi arasında bilgi erişimi, paylaşımı ve projelerde ortaklık öngörüyor. Protokol hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce’ye en uygun ağaçlandırma yapılması konusunda çalışmalar yapılacağını belirterek “üniversitemizdeki öğrenciler teorik bilgilerini belediye sınırlarında uygulama alanı bulacak. Biz de öğrencilerimizden yararlanacağız. Ağaç budamasından Düzce’ye hangi bitkiler uygun bunların hepsini birlikte çalışacağız. Üniversitemiz belediyemiz ortak çalışacak. Düzce zaten botanik bahçe konumunda. Üniversitemize ve bize katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Protokol ile fakülte ve Düzce Belediyesi arasındaki iş birliğini sağlayarak kentin ortak sorunlarına çözümler üretmek, öğrencilerin kente uyumunu artırmak ve belediyenin uygulamalarına bilimsel bir bakış açısı getirmek amaçlanıyor. Ayrıca anlaşma kapsamında danışmanlık, eğitim ve proje hazırlama gibi konuların da değerlendirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda taraflar bilimsel rapor hazırlamak, peyzaj proje uygulamaları yapmak, bilirkişilik, ormancılık ve orman ürünleri, ahşap yapılar, bank vb. uygulamalara danışmanlık yapmak, fakültenin ilgili öğretim üyeleri tarafından belediye personeline DUYEM üzerinden açılacak olan kurs, seminer gibi etkinlikler açısından destek vermek, öğrencilerin belediyede zorunlu staj yapmalarına imkan sağlamak, taraflar arasında deneyim paylaşımı ve lisansüstü öğrencileri ile belediye çalışanları arasında bilgi erişiminin kolaylaştırılması gibi çalışmalar yapılacak.