HABERLER
25-12-2018 23:59

KARLA MÜCADELE EKİBİ HAZIR

KARLA MÜCADELE EKİBİ HAZIR

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Belediyesi şantiyesinde hazır bulunan karla mücadele araç filosunu inceleyerek kar yağışına karşı yapılacak çalışmaların değerlendirildiği "Karla Mücadele ve Kriz Merkezi" toplantısına başkanlık etti.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Destek, Zabıta ve İtfaiye Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda yetkililer Başkan Ay'a araç filosu ve yapılan hazırlıklar konusunda bilgi verdi. Karla mücadele konusunda yapılan hazırlıklar hakkında konuşan Başkan Ay, gece ve gündüz olmak üzere yeterli sayıda nöbetçi ekiplerin oluşturulduğunu belirterek “ ilimizde etkili olmaya başlayan kar yağışı ve sonrasına karşı Düzce Belediyesi olarak araç, ekipman ve personellerimizle hazırız. Kar yağışının başlaması ile çalışma planımızı da oluşturduk. Hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Sokakta, soğukta kalan insanları bakımevlerine yerleştireceğiz, sokak hayvanlarını da kontrol edeceğiz, gerekli önlemleri alacağız. Farklı türlerde kar küreme aracımızla mahallelerimizde mahsur ve mağdur hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Müteahhit firmalarla da temasa geçtik ve karla mücadele konusunda belediyemiz ile işbirliği halinde olacaklar. Düzce'de kar yağışı başlamadan önce de tüm önlemlerimizi almıştık, hazırlığımızı yaptık. Makinelerimizi ve tuzlama yapmak üzere rezervlerimizi kontrol ettik. Şu anda depolarımızda yeterli miktarda tuz bulunmaktadır. Ayrıca Konuralp, Kalıcı Konutlar ve Düzce şehir merkezinde ekip merkezleri kuruyoruz. AFAD ekipleri, itfaiyemiz, zabıtamız ve personelimizle 24 saat esasına göre vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında vatandaşların da çalışmalara destek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Ay “Düzceli hemşerilerimiz kar küreme araçlarımıza engel olmaması için araçlarını uygun yerlere park etsinler. Ulaşım konusunda da toplu ulaşım araçlarını tercih etsinler ki mağdur olmasınlar” dedi.