HABERLER
10-01-2019 23:59

“GAZETECİLİK FEKADARLIK VE ÖZVERİ İSTER”

“GAZETECİLİK FEKADARLIK VE ÖZVERİ İSTER”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak basın temsilcilerinin gününü kutladı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, 1961 yılında kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvenceye kavuşmasını sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazetecilik mesleğinin ağır sorumluluğu ve mesleği icra edenlerin ne denli fedakarlık ve özveri ile çalıştığına dikkat çeken Başkan Dursun Ay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda icra edilen önemli bir meslektir. Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü oldukça büyüktür. Özel hayatlarını ikinci plana koyan, toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla gelişen olay ve durumlara farklı gözlerle bakan gazeteciler, mesleğin onurunu en üst seviyelere taşımaktadır. Bu nedenle fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerimle, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.”