HABERLER
20-02-2019 23:59

DÜZCELİLERE TÜRK-İSLAM KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

DÜZCELİLERE TÜRK-İSLAM KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle Düzcelilerle buluşan emniyet müdürü ve terörle mücadele uzmanı olan ve aynı zamanda sanatçı kimliği ile de geniş kitlelere ulaşan Ahmet Sula konuşmacı olduğu konferansta katılımcılara bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Terörle mücadele konusunda uzman birinci sınıf emniyet müdürü, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekilliği gibi önemli görevlerde bulunan Ahmet Sula, Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde Düzcelilerle buluştu. Kendi resimlerinden oluşan serginin açılışı ve konferans için düzenlenen programa Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve vatandaşlar katıldı.

İslam ve Türk Kültürü’nün tanıtımı üzerine yaptığı, resim ve yazı çalışmalarını sergilediği etkinlikte, seminerde düzenleyen Ahmet Sula, deneyim, bilgi ve görüşlerini Düzcelilerle paylaştı. Video gösterimleri sonrası sahneye çıkarak, konuklara hitap eden Sula, ülkemizin iki zaafına değinerek şunları söyledi: “Ülkemizin, bu coğrafyanın iki zaafı var. Birincisi, çabuk unutuyoruz. İkincisi de haddinden fazla merhamet gösteriyoruz. Bu sebeple hatırlamakta fayda var. İmam-ı Rabbanî’ye hep aynı şeyleri anlattığını söylemişler. Demiş ki ‘Bazı şeyler vardır ki, çivi gibidir. Yerleşmesi için devamlı çakmak lazım.’ Hatırlamak lazım. İnsanlar suç işleyebilir. Hırsızlık yapabilir. Başka suçlar işleyebilir. Bunların bir cezası, tedavisi olabilir. Ancak hainliğin tedavisi olmaz. İlmin kapısı Hz. Ali (R.A.) diyor ki, ‘Haine vefa eden, acıyan, Allah’a hıyanet eder. Haine acımayan Allah’a vefa eder.” O yüzden bu ülkenin geleceği olan, çok güvendiğim ve yatırım yaptığım, ta kalbimden sevdiğim, siz gençlere yatırım yapmalıyız.”

Program Başkan Dursun Ay’ın Ahmet Sula’ya hediye vermesi ile sona erdi.