HABERLER
21-03-2019 23:59

YANGINA MÜDAHALEDE BİLİNÇ ARTTI

YANGINA MÜDAHALEDE BİLİNÇ ARTTI

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen eğitim programı sonunda katılımcılara belgelerini verdi. Törene Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam da katıldı.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hazırladığı proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de katkıları ile İtfaiye Personeli, Düzce Arama Kurtarma Derneği gönüllüleri ve Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneği gönüllülerine eğitim programı düzenledi. Uzun bir süre yangına müdahale ve risklerine karşı önlemler konusunda eğitim alan gönüllerin katılım belgesi Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin, İtfaiye personeli ve kursiyerlerin katılımıyla İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen törenle verildi. Törende açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Ay yangın konusunda bilinçlenmenin önemine vurgu yaparak “itfaiyemiz, milli eğitimle beraber eğitimler aldı. Bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Çünkü önce itfaiyemiz, arama kurtarma ekiplerimiz bu eğitimi alacak daha sonra vatandaşımızı eğiteceğiz. Eğitime ne kadar önem verirsek yangın riskini o kadar azaltırız diye düşünüyorum. Çünkü halkımzıın yanıgın konusunda eğitim alması lazım. Hem tedbirli olmamız lazım hem de nasıl müdahale edeceğimizi bilmemiz lazım. Müdürlüğümüzü ve halk eğitimimizi bu çalışmadan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat da eğitim çalışması hakkında bilgiler aktararak “arama kurtama gönüllüleri ile personelimizin uzun bir süreçte aldıkları eğitimlerin katılım belgelerini dağıtıyoruz. Sayın başkanımız burada, başkan yardımcımız, halk eğitim müdürümüz ve hocamız sağ olsunlar yalnız bırakmadılar. Halk eğitimi ile iş birliğimiz devam ediyor. Amacımız profesyonellerin yangına müdahale ederken kendilerini de daha iyi koruyabilmelerini sağlamak. Bu ekip bundan sonra aldığı eğitimlerle daha başarılı müdahale etmenin yanı sıra toplum için de eğitim çalışmalarına başlayacak. Aynı zamanda eğitmenler yetiştiriyoruz. Onların da oryantasyonunu yaptık, sınavlarında başarılı oldular. Toplum eğitimleri hızlanacak” ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından kursiyerlerin başarı belgelerinin verilmesi ile tören sona erdi.