HABERLER
29-04-2019 23:59

EN RENKLİ FESTİVAL İLGİ ODAĞI OLDU

EN RENKLİ FESTİVAL İLGİ ODAĞI OLDU

Düzce Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Düzce Otları Tyche Bereket Festivali" kortej yürüyüşü ile Düzcelilerin büyük ilgisini gördü.

Düzce otlarının geniş kitlelere tanıtılmasını amaçlayan, farklı kültürlere has yerel lezzetlerin sunumu ve tanıtımı için geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5. kez düzenlenen "Düzce Otları Tyche Bereket Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Kent Konseyi Kadın Meclisinin çalışmaları ve çeşitli kurum ile STK'ların da destek verdiği festivalin ilk günü protokol üyelerinin resmi stant gezisi ile geçerken resmi kortej yürüyüşü ikinci gününde düzenlendi. Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte yöresel kıyafetleri sergileyen kadınlar yöresel müzikler eşliğinde hem dans etti, hem yürüdü. Anıtpark'taki festival alanına gelen topluluk burada düzenlenen etkinliklere de katıldı.

Çeşitli yarışmalar ve konserlerin düzenlendiği festivalin son gününde Anıtpark insan seline şahit oldu. Havanın güzel olmasını fırsat bilen ailelere Anıtpark'ta kurulan birbirinden çeşitli stantlarda otlu gözlemelerden tadarak, yerel el sanatları ürünlerinden alma fırsatı buldu. Festivalde stant açan Düzceli kadınlar başta belediye olmak üzere kendilerine bu imkanın tanınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.