HABERLER
02-05-2019 23:59

ÇEVRE İLLERDEN TEMSİLCİLER DE KATILDI

ÇEVRE İLLERDEN TEMSİLCİLER DE KATILDI

Düzce Belediyesi öncülüğünde arama kurtarma kurum ve STK temsilcilerinin katılımıyla sel kurtarma tatbikat ve eğitim çalışması yapıldı.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü öncülüğünde Cumayeri Dokuz Köyü Melen Çayı üzerinde sel kurtarma ve eğitim çalışması yapıldı. Düzce ve çevre illerden arama kurtarma kurum, kuruluş ve STK'larının da katıldığı tatbikat, ekiplerin acil durumlara karşı müdahalesi ve hazırlık seviyesi konusunda izleyenlerden tam not aldı. 

Melen Çayı üzerinde botlarla yapılan tatbikat ve eğitime Düzce İtfaiye Müdürlüğü 10, Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı 4, Ankara Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik MYO temsilcisi, Düzce Arama Kurtarma Derneği 5, Düzce Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneği 5 kişi ile katılım gösterdi. Ekiplerin hünerlerini sergilediği tatbikat sayesinde suya düşmüş kazazedeyi kurtarma uygulamaları, sel kurtarma botu kullanma becerisi, oluşabilecek kazalar, halat ve teknik kurtarma ekipmanları yardımı ile kazazede kurtarma ve tahliyesi, ekipler arası koordinasyon ve işbirliği amaçlandı.