HABERLER
20-03-2020 23:59

DÜZCE İL UMUMİ HIFZISIHHA MECLİSİ TOPLANDI

DÜZCE İL UMUMİ HIFZISIHHA MECLİSİ TOPLANDI

Düzce İl Olağanüstü Umumi Hıfzısıhha Meclisi, Vali zülkif DAĞLI Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda koronavirüs  (covid- 19) salgınına karşı mücadele kapsamında toplantı gerçekleştirdi.

Düzce İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi şehirde koronavirüs salgınına karşı mücadele de alınan kararlar;

Çin’in Vuhan Kentinde başlayan koronavirüs (covid-19) pandemisi, birçok ülkede hızla yayılıp göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir.Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasının engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır. Bu kapsamda aşağıda yer alan kararlara hassasiyetle uyulması gerekmektedir.

*Ana faaliyet konusu hamur, yufka, bazlama, simit, poğaça, gözleme, kadayıf, mantı, pasta, börek, tatlı, vb. unlu mamülleri üretimi ve satışı adı altında faaliyet gösteren her türlü restoran, lokanta, pastane, iş yerleri içerisinde servis ve hizmet sunumu yapılmaması, sadece paket servisi ve reyon satışı yapılmasına, ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatında lokanta ve kafetarya adı altında faaliyet gösteren iş yerlerinde ana faaliyet konusu lokanta olan iş yerleri sadece lokanta hizmeti vermesi ve bunun dışında her hangi bir faaliyette bulunmaması gerekmektedir.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yukarıda aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde olmak üzere ;

a.Hıfzısıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince 3,150 TL

b.Kabahatler Kanunun 282. Maddesi gereğince 392 TL

c.Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı TCK 195. Maddesi gereğince “ 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kamuoyunun bilgisine duyrulur.