HABERLER
29-03-2024 18:00

GERDANLIKLAR ASAR’A ÇOK YAKIŞTI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinden biri olan ‘Asar Deresi Rekreasyon Projesi’nin birinci etabında sona gelindi. Yay şeklindeki ikinci köprünün de kemer montajı tamamlanırken, projenin 2. ve 3. etabının da yapılması ile Asar Deresi vatandaşların uğrak noktası haline gelecek.

Asar Deresi’ni şehrin yeni cazibe merkezine dönüştürmek üzere Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından başlatılan rekreasyon projesinde önemli bir aşama daha kaydedildi. Sorunsuz şekilde ilerleyen projenin zorlu birinci etabında yer alan iki köprünün tabliyesi ve yay şeklindeki köprülerin montajı tamamlandı. Böylece Küçüksü Köprüsü ile Şaguç Köprüsü arasında yürütülen projenin birinci etabında büyük bir ilerleme kaydedilmiş oldu. Büyük bir titizlikle devam eden çalışmalar kapsamında, köprüler ile eş zamanlı olarak restoranın inşaat çalışmaları da devam ediyor. 

VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASI OLACAK

Kent merkezinden geçen Asar Deresini sürdürülebilir kararlar doğrultusunda iyileştirmek, kesintisiz yürüme ve bisiklet yolları ile yaya sürekliliğini sağlayarak dere kıyısını ve çevresini gündelik kent yaşantısına kazandırmak hedefiyle 3 etaptan oluşacak şekilde hazırlanan proje ile bisiklet ve yürüyüş yolları, dere içi ve kenarı oturma alanlarının yanı sıra park alanları ile nehir çevresinin sürdürülebilir ve entegre bir kent parçası haline getirilmesi planlanıyor.

Yeni bir kent odağı oluşturacak ve derenin kent ile ilişkisini güçlendirecek rekreasyon alanında, dereye iniş olanağı sağlayan 250 kişilik amfi, restoran, sundurmalı oturma alanı, rekreasyon alanını saran yay formlu 2 aktif yaya köprüsü tasarlandı. Rekreasyon alanına ayrıca bisiklet park yerleri de konumlandırıldı. Yol kenarlarında belirli aralıklarla yol ağaçlandırması yapılarak kent dokusuna uyumlu ve estetik görüntüye kavuşturulması sağlanacak. Proje kapsamında araç yolları da yeniden düzenlenerek araç trafiğinin daha düzenli akışı sağlanacak. Projenin tamamının yaz başında tamamlanması planlıyor.

ASAR TAŞKINDAN KORUNACAK

Asar Deresi Rekreasyon Projesi ile entegre şekilde DSİ Genel Müdürlüğü de taşkın koruma projesini hayata geçirecek. Bu kapsamda Doğanlı Köyü mevkiinde taşkınları önlemek üzere ve derenin temiz akması için bir baraj göleti inşa edilecek. Ayrıca dere yatağında ıslah ve temizlik çalışmaları yapılacak. Ayrıca Asar Deresi üzerindeki tüm köprüler de yenilenecek.