HABERLER
29-04-2024 17:55

SKUP GÖNÜLLÜLERİ 3. TOPLANTISI YAPILDI

 

Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi olarak bilinen ve Türkiye çapında sayılı belediyeler arasında Düzce Belediyesi’nin de hibe almaya hak kazandığı SKUP Türkiye Gönüllüleri üçüncü toplantısı çevrimiçi olarak yapıldı.

Şehirlerde ulaşım ve hareketlilik sistemlerinin sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla Avrupa Birliği desteği ile uygulanan uluslar arası adı SUMP, Türkiye uygulama adı SKUP olarak bilinen projenin üçüncü toplantısı Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak, SKUP Türkiye Anahtar Uzmanı Ayşe Sarp Gür’ün yönetiminde çevrimiçi olarak düzenlendi. Düzce’de açılış organizasyonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile düzenlenen projede şehir içi ulaşım sistemlerinin dönüşümü ana konu olarak biliniyor. Gönüllü sayılarının artırılması amacıyla düzenlenen üçüncü toplantıda da WRI Kıdemli Yöneticisi Dr. Çiğdem Çörek Öztaş’ın “Fikir Yarışması” başlıklı, Enverçevko Dernek Başkanı Öğretim Üyesi Feridun Ekmekci’nin “Bike To University” başlıklı, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz’ın “Trafikte Güvenli Sürüş” başlıklı sunumları katılımcılar ile paylaşıldı.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTININ KONUKLARI İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ OLDU

Daha önce yapılan iki toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversiteler ve öğrenciler ile gönüllülük konusunda bilgilendirilme yapılırken son toplantıda enerji, otomotiv, gıda ve danışmanlık şirketlerinden davetliler bir araya geldi. Borusan Otomotiv, Opet, Eti gibi büyük markaların sürdürülebilir ulaşım sistemlerine ilişkin önerilerinin de paylaşıldığı toplantıda sivil gönüllü çalışmaların kentsel hareketlilikte yayalaştırma, yeşil koridor uygulamaları ve bisiklet kullanımının artırılmasında önemi vurgulandı. Borusan Otomotiv’in elektrikli ve hibrit araçların kullanımının artırılması ve model çeşitliliği konularındaki fikir paylaşımları ile Eti markasının 10 yıldan fazladır uyguladığı “Sarı Bisiklet” projesinde binlerce kişiye bisiklet kullanımını özendirme girişimleri dikkat çekti.