DR. FARUK ÖZLÜ

Kıymetli Hemşehrilerim,

 

Yerel seçimlerde partimize ve şahsıma vermiş olduğunuz büyük destek ve güvenle yola çıktık. Gönül Belediyeciliği ilkelerinin yanı sıra, temel belediye hizmetlerinde ve Düzce’mizi çok daha ileriye taşıyacak projelerle şehrimize hizmet edeceğiz.

Klasik yerel yönetim anlayışının yerine, tüm yerel paydaşlarımızı da kapsayacak şekilde 'yerel yönetişim' kavramını getiriyoruz. Düzce’mizi, bu güzel şehirde yaşayan, ekmeğini kazanan herkesle birlikte, herkesin rızasını alarak yönetmeyi hedefliyoruz.

İnsan ve kalkınma odaklı, paydaşlar arası gönüllülük esasına dayalı,  şeffaf, hesap verebilen, mali disiplin çerçevesinde bütçesini oluşturan ve kullanan bir Düzce Belediyesi için kollarımızı sıvıyoruz.

Bilgiyle, deneyimle, iş yapma azmi ve heyecanıyla, hayallerimizle, projelerimizle işe koyuluyoruz.

Ekonomisiyle, sosyal yaşantısıyla, temizliğiyle, düzeniyle, doğası ve çevresi ile nadide bir şehir olan  Düzce için hep birlikte çalışacağız, yorulacağız ve başaracağız.

Günümüzde belediyecilik sadece belli kalıplar ve belli hizmetlerle sınırlı değildir. Sosyal politika uygulamaları çerçevesinde 'sosyal belediyecilik', kent kültürü oluşturma aracı olarak 'kültürel belediyecilik', yerel kalkınma lideri ve paydaşı olarak 'vizyoner belediyecilik' gibi kavramları; yönetim ilkelerimiz olarak benimsiyoruz. Bu ilkeleri birbiriyle bağlantılı olarak ele alıyoruz.

Her fırsatta ifade ettiğim gibi; “Düzce Bizim Evimiz”. Öfke dili hiçbir zaman lugatımızda yer almayacak. Sevgiyle, hoşgörüyle, heyecanla, inançla ve azimle bütün problemlerimizi çözeceğiz.

Bize inanın, bize güvenin ve şehrimizi yönetirken her birinizin Düzce’de söz söyleme hakkınızın olduğunu asla unutmayın.

Tüm Düzceli hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Dr. Faruk ÖZLÜ

Düzce Belediye Başkanı ve
65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı